Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygden. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Landsbygdsnätverket producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 036 - 15 59 09
Journalist: Peter Gropman

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

 • Finansiering & utbildning (7)
 • Fiske & vattenbruk (5)
 • Företagande & förutsättningar (12)
 • Innovation & utveckling (8)
 • Integration (5)
 • Jämställdhet (2)
 • Klimat & miljö (6)
 • Kultur & normer (14)
 • Lokalt ledd utveckling (5)
 • Mat & livsmedel (9)
 • Naturturism (3)
 • Politik & program (12)
 • Service i landsbygder (6)
 1. Det finns inget avfall, bara resurser på fel ställe - cirkulär bioekonomi #84

  Hur går det med omställning till en cirkulär bioekonomi i Sverige? Vad ska det arbetet leda till och vem är det är som ska se till att det händer? Det ska vi prata om i detta avsnitt av podden Landet. Det och om de 10 miljoner Jordbruksverket utlyst till små och medelstora företag för att de ska komma med i processen.

  Utgivningsdatum: 2019-05-22
  Medverkande: Camilla Lehorst, Näringsdepartementet, med i delegationen för cirkulär ekonomi, klimathandlingsplaner och livsmedelsstrategin.Jennie Malm, handläggare Jordbruksverket, med i en tematisk arbetsgrupp för bioekonomi som det europeiska landsbygdsnätverket håller i. Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Klimat & miljö

 2. Lokalt ledd utveckling med leadermetoden - effekt och resultat #83

  Runt om i landet pågår många projekt genom lokalt ledd utveckling enligt leadermetoden. I det här avsnittet av Landet fokuserar vi på leaderprojektens resultat och effekter. Vad är skillnaden mellan effekt och resultat? Är det rätt delar som mäts? Och får man misslyckas i ett projekt? Det är några frågor som gästerna från Lokal utveckling Sverige diskuterar i podden.

  Utgivningsdatum: 2019-05-08
  Medverkande: Madielene Wetterskog, utvärderingssekretariatet på Jordbruksverket, Lovisa Carneland, ordförande LUS, Jan Owe-Larsson, ordförande leader Folkungaland och vice ordförande LUS Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Lokalt ledd utveckling

 3. REKO-ringar på vattnet - om relationsmat #82

  Intresset för Reko-ringar går som en våg över hela landet. En kvarts miljon människor är med i grupperna och i Sjuhärad har den första svenska utvärderingen gjorts. Landet pratar med projektledaren bakom rapporten och träffar två producenter som berättar om hur det fungerar dem.

  Utgivningsdatum: 2019-04-24
  Medverkande: Sonia Katarincek Rochat, Knalten ekologiska grönsaker, Oskar Lorentzon, fårbonde och administratör för Reko-ringar i Borås och Mia Magnusson, projektledare för Hållbar landsbygd Sjuhärad. Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Mat & livsmedel

 4. 25 minuter med Landsbygdsminister Jennie Nilsson #81

  För ungefär ett år sedan kom landsbygdspropositionen, som baserades på landsbygdskommitténs förslag. Sen dess har det varit val och vi har en ny landsbygdsminister på plats, Jennie Nilsson. Hur jobbar hon vidare på propositionens förslag och vad svarar hon på lyssnarnas frågor? Det får vi veta i detta avsnitt av podden Landet.

  Utgivningsdatum: 2019-04-10
  Medverkande: Jennie Nilsson, socialdemokratisk landsbygdsminister, Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Politik & program

 5. Vi ska upp på prispallen - om livsmedelsstrategin # 80

  Prioritera forskning, innovation och kompetensutveckling. Det är huvudbudskapet i den nya plan som handlar om hur vi ska nå målen i livsmedelsstrategin. Jordbruksverket och Tillväxtverket har satt ihop handlingsplanen och idag släpps den sista delrapporten. Podden Landet har träffat människorna bakom rapporten.

  Utgivningsdatum: 2019-04-03
  Medverkande: Andreas Davelid, projektledare Jordbruksverket och Anna Wikström, projektledare Tillväxtverket Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Mat & livsmedel

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU