Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygden. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Landsbygdsnätverket producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 036 - 15 59 09
Journalist: Ida Lindhagen

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

 • Kultur & normer (1)
 • Mat & livsmedel (1)

Taggar

 • Livsmedel (1)
 • Offentliga kök (1)
 • Unga (1)
 1. Du är vad du äter – om krav på specialkost i offentliga kök #74

  Årets första avsnitt av Landet blir ett samtal om skämsmat och gränser när mattrendsforskaren Richard Tellström och nutritionisten Anna-Karin Quetel diskuterar specialkost. Varför är specialätare vanligare i städer? Vad säger maten du äter om dig? Och hur långt är det egentligen rimligt att det offentliga går oss till mötes i våra önskemål om vad vi vill äta?

  Utgivningsdatum: 2019-01-09
  Medverkande: Richard Tellström, författare, föreläsare och docent i ämnet matkultur och mattrender och Anna-Karin Quetel, projektledare Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg på Livsmedelsverket. Reporter: Ida Lindhagen
  Kategori: Mat & livsmedel

 2. Både idealiserad och dyster - om landsbygden i litteraturen #73

  Vilken plats har landsbygden i litteraturen? I årets sista avsnitt av Landet gör vi en djupdykning i böckernas värld för att ta reda på hur landsbygden har speglats över tid och hur dagens landsbygdsskildringar ser ut.

  Utgivningsdatum: 2018-12-20
  Medverkande: Gunilla Sondell, förläggare på Norstedts förlag. Linus Ljungström, littaraturvetare Uppsala Universitet. Journalist: Ida Lindhagen.
  Kategori: $hit.getField("metadata.category")

 3. Innovationsstödet - en unik möjlighet har gett stor effekt #72

  Satsningen på innovationsstödet låg på 440 miljoner i Sverige. Två tredjedelar har använts. Så vad har vi fått för pengarna? Och hur har det gått för de nya idéerna som plockats fram?

  Utgivningsdatum: 2018-12-13
  Medverkande: Kjell Ivarsson, arbetar med forsknings- och innovationsfrågor hos LRF, Inger Pehrson, samordnare för det nationella innovationsnätverket på Landsbygdsnätverket Reporter: Ida Lindhagen
  Kategori: $hit.getField("metadata.category")

 4. En kedja av hjälpande händer - om integration i praktiken #71

  Många nyanlända med flyktingbakgrund har kommit till de svenska landsbygderna de senaste åren. I den här podden får vi väldigt konkreta verktyg för hur det praktiska arbetet kan gå till. Så hur blir man anställningsbar? Vad kräver en svensk arbetsgivare? Hur löser man kulturkrockar? Och varför är det bra att ha en barnvakt på språkcafét?

  Utgivningsdatum: 2018-11-28
  Medverkande: Najwa Abed Alkareem, Support Group Götene, Kerstin Carlsson, projektledare Steget före. Reporter: Ida Lindhagen
  Kategori: $hit.getField("metadata.category")

 5. Spela en avgörande roll - om kultur och landsbygder #70

  Kultur nämns ofta som en viktig del i landsbygdsutveckling. Vad kan det innebära och vad menas när det sägs att den formar samhällen och bygder? I detta avsnitt låter vi två kulturaktivister prata om hur de ser på kulturens roll i landsbygderna.

  Utgivningsdatum: 2018-11-14
  Medverkande: Tomas Håkki Eriksson, kulturaktivist och glesbygdsentreprenör Stina Nilss, kulturaktivist och Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Unga i Landsbygdsutveckling. Reporter: Ida LIndhagen
  Kategori: $hit.getField("metadata.category")

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU