Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 036 - 15 59 09
Journalist: Peter Gropman

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

 • Finansiering & utbildning (7)
 • Företagande & förutsättningar (1)
 • Klimat & miljö (1)
 1. Hur går det med omställning till en cirkulär bioekonomi i Sverige? Vad ska det arbetet leda till och vem är det är som ska se till att det händer? Det ska vi prata om i detta avsnitt av podden Landet. Det och om de 10 miljoner Jordbruksverket utlyst till små och medelstora företag för att de ska komma med i processen.

  Utgivningsdatum: 2019-05-22
  Medverkande: Camilla Lehorst, Näringsdepartementet, med i delegationen för cirkulär ekonomi, klimathandlingsplaner och livsmedelsstrategin.Jennie Malm, handläggare Jordbruksverket, med i en tematisk arbetsgrupp för bioekonomi som det europeiska landsbygdsnätverket håller i. Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Klimat & miljö

 2. Är du ung och behöver pengar till en idé eller ett projekt? Landets gäster ger superkonkreta tips hur du hittar finansiering. De berättar om snedfördelningen mellan landsbygder och stad och ger en snabbguide i projektdjungeln. Lyssna och få koll på hur du kan hitta pengarna.

  Utgivningsdatum: 2018-10-31
  Medverkande: Stina Nilss, KulturUngdom och Landsbygdsnätverket, Joakim Stålåker, generalsekreterare Vi Unga och Niklas Björkegren, förbundsordförande Vi Unga. Reporter: Ida Lindhagen
  Kategori: Finansiering & utbildning

 3. I en levande lokal ekonomi har de flesta sin försörjning och sina fritidsintressen på platsen där de bor. Att pengar cirkulerar väldigt lokalt skapar jobb och gör platsen attraktiv. Men vad menas med lokal ekonomi? Vad kan du och jag själva göra för att stärka den på hemmaplan? Och hur fungerar en lokalekonomisk analys och varför är det bra?

  Utgivningsdatum: 2018-05-02
  Medverkande: Ylva Lundkvist Fridh, ekonomhistoriker och samordnare för lokal ekonomi på Hela Sverige ska leva, och Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Finansiering & utbildning

 4. Det finns ett växande intresse för att bli bonde och bidra till en ökad matproduktion. Som för alla andra yrken krävs kunskap för att komma igång. Vilken väg ska man då ta för att nå målet?

  Utgivningsdatum: 2017-07-13
  Medverkande: Simon Wancke, lantmästare, engagerad i Naturbruksskolorna och ledamot i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Unga i Gröna Näringar, Sebastian Remvig, agronomstudent och ordförande i Ultuna studentkår, och Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Finansiering & utbildning

 5. Intresset för att arbeta med att producera mat ökar. Men har du inte en gård att ärva eller ett stort kapital kan det vara svårt att bli bonde idag. I Landet berättar två gäster om sina vägar och val för att få kunna arbeta som matproducenter. Det är ordförande för LRF Ungdomen Emilia Astrenius Widerström som är anställd på en mjölkgård utanför Götene och Josefin Svensson från Bjärred som är bärodlare.

  Utgivningsdatum: 2017-07-06
  Medverkande: Emilia Astrenius Widerström, ordföranden för LRF Ungdomen och anställd på mjölkgård utanför Götene, Josefin Svensson, bärodlare, Bjärred, och Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Finansiering & utbildning

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU