Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 036 - 15 59 09
Journalist: Peter Gropman

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

 • Företagande & förutsättningar (1)
 • Innovation & utveckling (10)
 • Klimat & miljö (1)
 1. Sverige ingår i EU-satsningen EIP-Agri. 440 miljoner fanns i potten för innovationsprojekt inom jordbruk, trädgårdsnäring och rennäring. Hur har stödet med 100 procents finansiering fungerat för dem som har fått det och och vad gör en innovationssatsning riktigt bra? Och vilken nytta får vi alla av det som plockas fram?

  Utgivningsdatum: 2019-09-11
  Medverkande: Christoffer Isenstråle, Vice VD, Skånesemin, Christina Skjöldebrand, projektledare, Creative Future Business och Helena Karlén, projektledare, SLU Alnarp. Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Innovation & utveckling

 2. Det är inte bara att så en blomsterremsa, man måste göra det på rätt ställe, där det är till mest nytta och vid rätt tid. Utan den biologiska mångfalden skulle vi inte överleva. Ekosystemtjänster, som det här avsnittet handlar om, är ett hett begrepp. Men vem ska göra vad och när?

  Utgivningsdatum: 2019-06-19
  Medverkande: Birgit Landquist, projektledare, Rise Jordbruk och livsmedel, Olle Kvarnbäck, Agronom, biolog och egen företagare och Britt-Marie Benjaminsson, växtodlingslärare, Naturbruksskolan Sötåsen. Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Innovation & utveckling

 3. Om 30 år är landsbygderna självförsörjande och fortsatt urbaniseringen är ett minne blott. Digitaliserade, decentraliserat och stödda av artificiell intelligens lever vi i mindre noder utanför de tio största städerna. Globalt och lokalt i ett - om det glokala samhället.

  Utgivningsdatum: 2019-03-06
  Medverkande: Frida Karlge, konsult på Sweco om framtidens samhällen, Thomas Norrby, statskonsulent på SLU och Ronja Roupé, konsult på Sweco, om framtidens resande. Reporter: Peter Gropman
  Kategori: Innovation & utveckling

 4. Satsningen på innovationsstödet låg på 440 miljoner i Sverige. Två tredjedelar har använts. Så vad har vi fått för pengarna? Och hur har det gått för de nya idéerna som plockats fram?

  Utgivningsdatum: 2018-12-13
  Medverkande: Kjell Ivarsson, arbetar med forsknings- och innovationsfrågor hos LRF, Inger Pehrson, samordnare för det nationella innovationsnätverket på Landsbygdsnätverket Reporter: Ida Lindhagen
  Kategori: Innovation & utveckling

 5. Visste ni att landsortskommuner är betydligt mer föreningstäta än städerna? Och att idrott och föreningslivet har stor betydelse för svensk landsbygdsutveckling. Lyssna på Fotbollförbundet, Ridsportförbundet och Landsbygdsnätverket när podden tar sig an kreativa landsbygdslösningar.

  Utgivningsdatum: 2018-01-18
  Medverkande: Mårten Andersson, Unga i Landsbygdsutveckling och Fotbollförbundet, Anders Bengtson, Arbetsgruppen Integration och Fotbollförbundet, Ingmar Alm, Landsbygdsnätverkets styrgrupp och Fotbollförbundet, Totta Wikström, Svenska ridsportförbundet Dalarna, och Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Innovation & utveckling

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU