Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 036 - 15 59 09
Journalist: Peter Gropman

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

  • Företagande & förutsättningar (2)
  • Klimat & miljö (3)
  • Kultur & normer (3)
  • Mat & livsmedel (12)
  • Politik & program (2)
  1. Hur klarar vi oss vid en kris? Hur står sig landsbygderna kontra staden? Och varför är det så viktigt att lära känna sina grannar? Det, och fler konkreta tips, får ni i del två av vår miniserie om krisberedskap där popcorn lite otippat hamnar högt upp på listan till prepperlådan. Lyssna gärna på #88 När kommer krisen? som är den första delen av dessa två.

    Utgivningsdatum: 2019-07-31
    Medverkande: Eva Ladberg, Svenska Blå Stjärnan, Herman Geijer, författare och föreläsare och Folke Schimanski, historiker, författare och journalist. Reporter: Peter Gropman
    Kategori: Mat & livsmedel

  2. I Sverige har vi haft fred i drygt 200 år. Och även om vi har fått känna av konsekvenserna av två världskrig, stormar och torka har vi varit förskonade från stora katastrofer. Så hur skulle det gå för oss vid en större kris? Hur väl står sig landsbygden kontra staden? Första avsnittet av två om krisberedskap, så kallad prepping.

    Utgivningsdatum: 2019-07-17
    Medverkande: Eva Ladberg, Svenska Blå Stjärnan, Herman Geijer, författare och föreläsare och Folke Schimanski, historiker, författare och journalist. Reporter Peter Gropman
    Kategori: Mat & livsmedel

  3. Är barnen avgörande när en regional livsmedelsstrategi tas fram? Häng med till Norrbotten och hör hur de framgångsrikt jobbar där. Vi tittar närmare på länets arbete med barn på en förskola i Boden och hur man konkretiserar en livsmedelskedja i pedagogiken.

    Utgivningsdatum: 2019-06-05
    Medverkande: Hulda Wirsén, samordnare Nära mat, Norrbottens regionala livsmedelsstrategi, Gunnar Jonsson, rådgivare på Länsstyrelsen, hållbar livsmedelskompetens i skolan och Åsa Rönnqvist, pedagog Barncompaniet. Reporter: Peter Gropman
    Kategori: Mat & livsmedel

  4. Intresset för Reko-ringar går som en våg över hela landet. En kvarts miljon människor är med i grupperna och i Sjuhärad har den första svenska utvärderingen gjorts. Landet pratar med projektledaren bakom rapporten och träffar två producenter som berättar om hur det fungerar dem.

    Utgivningsdatum: 2019-04-24
    Medverkande: Sonia Katarincek Rochat, Knalten ekologiska grönsaker, Oskar Lorentzon, fårbonde och administratör för Reko-ringar i Borås och Mia Magnusson, projektledare för Hållbar landsbygd Sjuhärad. Reporter: Peter Gropman
    Kategori: Mat & livsmedel

  5. Prioritera forskning, innovation och kompetensutveckling. Det är huvudbudskapet i den nya plan som handlar om hur vi ska nå målen i livsmedelsstrategin. Jordbruksverket och Tillväxtverket har satt ihop handlingsplanen och idag släpps den sista delrapporten. Podden Landet har träffat människorna bakom rapporten.

    Utgivningsdatum: 2019-04-03
    Medverkande: Andreas Davelid, projektledare Jordbruksverket och Anna Wikström, projektledare Tillväxtverket Reporter: Peter Gropman
    Kategori: Mat & livsmedel

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU