Landsbygdsnätverket
Exportseminarium 2016

Övrigt arbete

I arbetsgruppen gröna näringar pågår löpande olika insatser och aktiviteter. Här kan du läsa mer om det arbete som görs och som du inte hittar i rubrikerna till vänster.

Är du intresserad av hur du kan exportera livsmedel?

Landsbygdsnätverket genomförde under våren 2016 ett exportseminarium för micro-, små- och medelstora företag. Alla med intresse av livsmedelsexport. För att deltagare från hela Sverige skulle kunna vara med genomfördes seminariet via videolänk.

 

- Svenskt jordbruk måste ta marknadsandelar både hemma och på exportmarknaden. Vi ska fokusera på tillväxt och målet är att fördubbla exporten av livsmedel till 2030. Flera marknader är intressanta, exempelvis har vi unika möjligheter att sälja hållbara livsmedel till Kina, sa Axel Hansson från LRF vid under videokonferens om export av livsmedel som Landsbygdsnätverket arrangerade den 20 april.


Vid konferensen föreläste Anne Hansson om Jordbruksverkets roll i exportfrågor och om handelsguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som finns för hjälp vid export av livsmedel.

 

Maria Varnauskas från Food from Sweden berättade om sitt arbete för att främja svensk livsmedelsexport med till exempel en livsmedelsguidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan läsa om krav från olika delar i världen.


Per Karlsson från Boarps gård gav sitt perspektiv på hur ett litet företag kan utvecklas och gav exempel på hur en exportsatsning till Danmark kan gå till.


Om du vill se presentationerna som hölls under dagen hittar du dem längst ner under mer information.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU