Landsbygdsnätverket
Ung i gröna näringarna

övre raden: Susan Larsson, Josefin Heed och Märta Jansdotter. nedre raden: Martin Anderberg, Hanna österberg och Simon Wancke

Om Ung i gröna näringar

Inom Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp gröna näringar finns undergruppen Ung i Gröna Näringar – UGN. Vi arbetar för ungas påverkan och möjligheter inom de gröna näringarna. UGN leds av Josefin Heed. Josefin finns även med som ledamot i arbetsgruppen gröna näringar.

Fler ungdomar väljer de gröna näringarna

Ung i gröna näringar arbetar med branschrepresentanter för att få ut information till unga om möjligheterna i den gröna näringarna. Med en film om hur man kan jobba med sin monter vid gymnasiemässorna samt ett helt mässkoncept som kan användas vid gymnasie- och fackmässor runt om i landet vill UGN göra spridningen lättare. Syftet är att öka de gröna näringarnas attraktionskraft genom att marknadsföra naturbruksprogrammets yrkesutbildningar, visa på de gröna näringarnas mångfald av arbetsmöjligheter, liksom möjligheten att läsa vidare, till exempel vid Sveriges lantbruksuniversitet. Målgruppen är skolungdomar, deras föräldrar, studie- och yrkesvägledare (SYV) med flera.

Läs mer och se filmen om gymnasiemässor

Poddar om ägarskiften och unga lantbrukares situation

För att belysa unga lantbrukares situation har sju poddavsnitt tagits fram där unga lantbrukare diskuterar ägarskiften och sin livssituation. Dessa finns på Landsbygdsnätverkets sida Landet. Gästerna i podden finns också med på Instagram. 

Rapport om ägarskiftenPDF

Lyssna också på vår podcast Landet - podden bortom storstan

#PoddenLandet Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU