Landsbygdsnätverket
Våga fråga - fånga engagemanget

Josefina Andersson, Sigvard Utbult, Anna Levin, Liv Olausson och Richard Wirdesson om vikten av unga i styrelser i dagens avsnitt av podden Landet.

Våga fråga - fånga engagemang. #22 podden Landet

Hur gör man för att få en bra blandning av människor i styrelser? Ett exempel är Leader södra Bohuslän som arbetat aktivt för att föryngra och bredda sin styrelse. Hur gjorde de och har kvalitén på arbetet förändrats? Hör bland andra de nya unga styrelseledamöterna som fick frågan att sitta med och sa ja.

– Vill man rekrytera mer representativt måste man avsätta resurser för det finns inget annat sätt man kan göra det på, säger Josefina Andersson.

– Vi kan inte klaga på att unga inte vill engagera sig och sen vägra att flytta på oss, förklarar Sigvard Utbult.

– Trovärdigheten är viktig för mig, att vi har den här bredden. Och det ger effekt, för de ställer bra frågor som ingen annan skulle ha ställt, säger Anna Levin.

– Om man vill få ungdomar att vara med och påverka är det bra att ha med dem i en styrelse. För man känner sig behövd och får säga sitt, säger Richard Wirdesson.

– Man ger ju mycket olika. Saker som jag tycker är självklart tycker ju någon annan inte alls är lika självklart, säger Liv Olausson:

Medverkande i Landsbygdsnätverkets podd:
Josefina Andersson, projektledare för generationsbreddningen
Sigvard Utbult, valberedningens ordförande
Anna Levin, verksamhetsledare Leader Södra Bohuslän
Liv Olausson och Richard Wirdesson, nyrekryterade ledamöter

Journalist: Ida Lindhagen

Du kan lyssna på podcasten här nedan eller ladda ner appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet Podcast
Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet.

Följ Landet - podden bortom storstan på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerades