Landsbygdsnätverket

Landet lär: Nyanlända kvinnor på landsbygden - lunchwebbinarium den 15 maj

Det åttonde avsnittet av Landet lär handlar om nyanlända kvinnors utmaningar och möjligheter på landsbygden. Kan möjligheterna för nyanlända kvinnor att skapa sig goda livsvillkor också bidra till att öka antalet invånare och arbetskraft i våra landsbygder?

Föreläser gör Valbone Shala, framgångsrik företagare som idag driver Feen AB och Siljansnäs stugby AB. Hon kom själv som flykting till Sverige 1992 från kriget i Balkan, och har erfarenheter från en lång process med att etablera sig i Sverige. Hon har också stor erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt i landsbygd.

- Starka kvinnor är en nyckel till lyckad integration på landsbygden, säger Valbone Shala.

På uppdrag av Landsbygdsnätverkets integrationsgrupp har Valbone Shala utfört en kvalitativ studie om möjligheter/hinder för kvinnor med utländsk bakgrund att verka och bo på landet.

Många landsbygder har behov av både människor och arbetskraft vilket ger stora möjligheter för nyanlända kvinnor att kunna leva ett jämställt och etablerat liv. Myndigheter och kommuner bör anstränga sig mer för att visa på landsbygdens möjligheter och resurser när de möter nyanlända, menar Valbone Shala.

Välkommen att delta i ett spännande webbinarium om landsbygdernas roll i integrationsarbetet!

Valbone Shala

 

Tisdag 15 maj kl. 12.00 - 12.45


Anmäl dig till webbinariet här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Kommande och tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades