Landsbygdsnätverket
Man som röker laxfisk

Foto: Astrakan/Scandinav bildbyrå

Ökad hållbar blå livsmedelsproduktion i hela Sverige - Fördjupningswebbinarium 1 om miljö och teknik

Välkommen till fördjupningswebbinarium om blå livsmedelsproduktion genom vattenbruk, tisdagen den 2 november kl. 9-12.

Vi behöver producera mer mat. Målet är tydligt både i Sveriges Livsmedelsstrategi och Strategin för Svenskt Vattenbruk. Men hur når vi dit?

Webbinariet tar avstamp i vårt första webbinarium om vattenbrukets bidrag till en ökad blå livsmedelsproduktion i Sverige den 19 oktober 2021. Denna dag fördjupar vi oss i ämnena miljö och teknik. Vi svarar på frågor om tillgänglig teknik inom vattenbruket och för både omvärlds- och framtidsspaningar. Vi ska även tala om miljöbedömningar kopplade till de olika teknikerna

Målgruppen är beslutsfattare, näringslivs- och landsbygdsutvecklare samt andra intressenter inom det offentliga.

Var: Digitalt via Zoom

Anmäl dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbinariet arrangeras av Landsbygdsnätverket och Dalarna Science Park i nära samarbete med vattenbruksbranschen.


Tid

Program

9.00

Landsbygdsnätverket och Dalarna Science Park hälsar välkomna.

9.05

Kompletterande tekniker inom vattenbruket och utvecklingen av nya tekniker inom alla grenar, alla delar av produktionen och produktionscykeln.

Omvärlds- och framtidsspaning.

10.00

Frågor

10.20

Paus

10.30

Vad vet vi om vattenbrukets miljöpåverkan? Vi fördjupar oss i olika metoder för miljöbedömningar som är relevanta för olika odlingstekniker. Vi tittar båda i vattenmassan och ner i sedimentet.

11.40

Frågor

11.55

Avrundning

12.00

Slut

Webbinariet är en del i en serie av 5 aktiviteter.

Kommande fördjupande webbinarier om vattenbruk:

16 november: Politiken och juridiken
30 november: Djurhälsa och välfärd
14 december: Foder och foderutveckling

Publicerades