Tillsammans lyfter vi hela landet


Varmt välkommen till Landsbygdsveckan den 2-7 maj 2023!

 

En helt ny nationell arena

Landsbygdsfrågorna behöver en tydlig plats i rampljuset och vi hoppas att du som är engagerad i landsbygdernas hållbara utveckling runtom i landet vill vara med och arrangera olika typer av evenemang under Landsbygdsveckan våren 2023.

Tanken är att vi bygger programmet tillsammans och synliggör det på en gemensam plattform: landsbygdsveckan.se.

Under året bygger vi upp den här plattformen tillsammans med alla som vill vara en del av programmet.

Genom att samla oss på en gemensam arena vill vi bidra till att öka kunskapen, stärka nätverken och öka engagemanget för landsbygdernas utveckling.

Vi vill skapa kontakt mellan aktörer på olika nivåer, från EU till det lokala och omvänt, och samtidigt stärka förmågan till samarbete för genomförandet av era egna visioner, för den nationella landsbygdspolitiken och Rural Vision 2040.

Vill du vara en del av Landsbygdsveckan?

Bestäm då vad för sorts evenemang du vill stå värd för. Det kan vara en workshop, ett seminarium, en kurs eller något helt nytt och annorlunda. Vi uppmuntrar alla som vill medverka att samarbeta med andra grupper eller organisationer, och att ge utrymme för nya röster att prata om svenska landsbygder.

Vi vill se och synliggöra landsbygdernas kraft och initiativförmåga. Nya lösningar för både bygder, regioner och världen. Helt enkelt mer av våra hållbara landsbygder.

Som arrangör kan du göra din röst hörd och lyfta frågor som just du tycker är viktiga att diskutera. Du kan använda digitala verktyg eller bjuda in folk till en fysisk träff i din lokala bygd. Vi välkomnar folk överallt i landet att delta! Under hösten 2022 öppnar anmälan för evenemang på den här webbsidan, så håll utkik efter mer information.

Vi ser fram emot att se dig som en del av programmet för Landsbygdsveckan 2023!


Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till uppdraglandsbygd@slu.se

Logotyp för SLU.
Logotyp för Tillväxtverket.
Logotyp för Landsbygdsnätverket.
EU-flagga - Havs- och fiskerifonden.


Initiativtagare till Landsbygdsveckan är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket.