Potatis som ligger ovanpå jord.

Potatisworkshop - om sorters smaklighet och motståndskraft

Tisdag 6 maj kl. 14.00 - 16.00 på Torsta i Ås. En workshop om potatis där vi undersöker olika sorters smaklighet och motståndskraft.

Workshopen leds av Sigrid Tirén och Rikard Backskog från Torsta samt Henrik Haller, permakulturist och forskare i miljövetenskap på Mittuniversitetet. De har alla olika ingångar till superknölen potatis.

Sigrid Tirén jobbar med Torstas försöksodlingar samt med projekt inom växtodling.

Rikard Backskog jobbar bland annat med Torsta Offentlig gastronomi.

Henrik Haller, forskare i miljövetenskap vid Mittuniversitetet, genomför i år en studie där privatpersoner har fått testa olika potatissorter. Studien är en del av en större studie vars syfte är att utvärdera metoder att odla potatis utan bekämpningsmedel.

På plats har vi också potatisodlaren Johan Vikström från Grimnäs som bland annat levererar potatis till offentliga kök i närområdet och som kommer berätta mer om sin verksamhet.

Det är gratis att delta men anmälan krävs.

Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats.

Dag och tid: Måndag 5 maj kl. 18.00 - 19.30

Plats: Torsta, Ås

Anmälan: Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats.

Arrangörer: Studieförbundet Vuxenskolan och Torsta

Kontakt: jamtlandslan@sv.se

Publicerades