Ko på fält vid sjö.

Foto: Håkan Tunon

Småskalig och lokal livs­medels­produktion och traditionell kunskap för bättre samhälls­beredskap

Digitalt panelsamtal måndag 5 maj kl. 18.30 - 20.00 som arrangeras av SLU Centrum för biologisk mångfald, Sametinget, Eldrimner och Sveriges civilförsvarsförbund.

Lokal hantverksmässig matproduktion kan ses som en marginell verksamhet inom besöksnäring och landsbygdsutveckling, men avsikten med detta samtal är att belysa värdet även utifrån ett beredskapsperspektiv. Samtalet inleds med några korta presentationer som följs av ett samtal om småskalig, lokal livsmedelsproduktion och dess roll i samhällsberedskap.

– Vad är traditionell kunskap och vilka värden har den?

– Vilken roll har lokal småskalig (hantverksmässig) livsmedelsproduktion för beredskapen?

Detta åtföljs av ett samtal om vad som behövs för att främja detta på landsbygden. Vi öppnar också för frågor från åhörarna i chatten.

Det är gratis att delta och ingen anmälan krävs.

Dag och tid: Måndag 5 maj kl. 18.30 - 20.00

Plats: Digitalt, anslutningslänk (Zoom) Länk till annan webbplats.
Webbinariets ID 655 6013 1599 Lösenord: beredskap

Arrangörer: SLU Centrum för biologisk mångfald, Sametinget, Eldrimner och Sveriges civilförsvarsförbund

Kontakt: hannes.norr@slu.se

Publicerades