Collage med bilder på kor och mejeriprodukter.

[2023] Fjällkor, mathantverk och teamwork för framtidstro i Vuollerimbygden

Öppet hus hos Mathantverket Vuollerim och Vuollerims hembygdsförening lördagen den 6 maj 2023.

I Vuollerim görs en av världens godaste ostar av mjölken från en av världens mest sällsynta kor. I Vuollerim sjuder det av initiativkraft och växt. Lördag 6 maj är det möjligt att möta, lyssna och uppleva tre av bygdens många aktörer. I Gärdas Fik & Butik på Mathantverket Vuollerim möter du oss som arbetar i Sveriges nordligaste mejeri och oss som arbetar på Jokkmokks kommuns enda lantbruk – Fjällkogård Vuollerim. Vi brinner för bevarande av Fjällkon som ras, bygdesamverkan och lokalt mathantverk. Det finns möjlighet att handla Fjällkoostar, fjällkochark och annat gott mathantverk. Du kan titta in i produktionslokalerna, ta del av korta informationsfilmer, surra och prata med oss som jobbar i verksamheterna. Få information om hur du kan bli delägare – eller hur du kan adoptera en Fjällko – och på så sett bidra till Fjällkornas överlevnad. Kl 12.00, 14.00 och 16.00 kör vi en gemensam information om Fjällkorna, Mathantverk, Samverkan och Bygdebolag. En tipspromenad för stora och små kommer finnas.

Hembygdsföreningens utställningen på Gamla telegrafen som ligger granne med Mathantverket håller öppet under dagen. I Vuollerims Hembygdsgård kan du fika i en underbar atmosfär och i Bagarstugan går det köpa alldeles nybakat bröd gräddat i den vedeldade bagarugnen.

Kom och låt dig inspirera av dessa bygdeinitiativ!

Kontaktperson: Agnes Otterbech, samordnare. info@mathantverketvuollerim.se

När? Lördag 6 maj 2023 kl. 12.00 - 17.00

Var? Gärdas Fik & Butik, Mathantverket Vuollerim, Bodenvägen 18, 962 70 Vuollerim
Vuollerims hembygdsgård, Murjeksvägen 31, 962 70 Vuollerim

Målgrupp? Alla

Arrangör? Mathantverket Vuollerim AB i samverkan med Vuollerim Fjällko Gård – Bidra Ideell Förening, Vuollerims hembygdsförening och Jokkmokks kommun – Tillväxtkontoret

Senast uppdaterad