Närbild på kvinna som tittar i en kikare.

Landsbygdsveckans spanarpanel

Fredag 5 maj 2023 kl. 15.00 - 16.00, digital sändning. Häng med och spana in i framtiden genom Landsbygdsveckans spanarpanel. Vi tar tempen på Landsbygdsveckan och spanar mot framtiden.

Porträttbild på Håkan Montelius.

Håkan Montelius
Journalist

I Landsbygdsveckans program finns de stora frågeställningarna kring digitalisering, bredbandsutbyggnad och energiförsörjning såväl som djupdykande seminarier om egenproducerat foder eller fönsterrenovering. För dig som vill vara ute och uppleva på plats erbjuds till exempel våtmarksvandring, studiebesök till gårdar och hantverkare eller möten med politiker.

Kan vi se mönster eller trender utifrån allt som händer under veckan? Panelen gör avstamp i veckan och tar sikte mot framtidens landsbygder.

Du ansluter till aktiviteten via Zoom Länk till annan webbplats.
(Meeting ID: 838 2072 3364, Passcode: 889140)

Håkan Montelius, journalist, leder panelen som består av:

Porträttbild på Ronja Björkqvist.

Ronja Björkqvist
LRF Ungdom

Porträttbild på Klas Fritzon.

Klas Fritzon
Hela Sverige ska leva

Porträttbild på Oliwer Karlsson.

Oliwer Karlsson
Youth 2030

Porträttbild på Lovisa Westling.

Lovisa Westling
LUS (Lokalt ledd utveckling Sverige)

Mer om panelen


Håkan Montelius

Frilansjournalist, moderator och poddproducent. Bor och verkar i Jönköping, med rötterna i Östergötland. Undervisar också framtidens journalister på Södra Vätterbygdens Folkhögskola.

Klas Fritzon
Samhällsengagerad kommunikationsstrateg med fokus på framtidens landsbygder. Jobbar på Hela Sverige ska leva, bor på Frösön i Jämtland och spenderar mycket tid i Tångeråsen. Han är 100 procent säker på att vi alla borde tvivla lite mer – och att samhället byggs både underifrån och ovanifrån.

Lovisa Westling
Utvecklingsengagerad verksamhetsledare med fokus på landsbygdernas möjligheter. Jobbar på Leader Lappland, bor i Nordmaling och spenderar tiden utomhus så mycket som möjligt oavsett var hon befinner sig. Hon är helt övertygad om att allt växer underifrån, framför allt utveckling så länge den får rätt näring och förutsättningar.

Ronja Björkqvist
Med ena foten på Öland och andra på Gotland och med en superkraft att skapa mat till svenska folket. Hon är en ko-nörd engagerad i LRF ungdomen. Tycker det är extra viktigt att skapa förutsättningar för att leva, verka och bo på landet.

Oliwer Karlsson
Utmaningsdriven genusvetare som ursprungligen kommer från västgötaslätten, bor om vartannat i städer i syd och öst men jobbar framförallt med landsbygder i inlandet. När han inte befinner sig på tåg så letar han kantareller i småländska skogarna eller kallbadar i hav. Han tror på en landsbygdsutveckling som bygger på perspektiv både från det lilla och det stora, samskapandet är nyckeln.

När? Fredag 5 maj 2023 kl. 15.00 - 16.00
Var? Digitalt, Zoom-länk Länk till annan webbplats.
Målgrupp: Alla som är intresserade av landsbygders utveckling

Senast uppdaterad