Logga Landsbygdsveckan

Livsmedelsförsörjning och att handla lokalt!

Frukostmöte torsdagen den 4 maj 2023 kl. 08.00 i Upplands-Bro. Från jord till bord… med smakprov på vägen. En frukost om vår försörjningsförmåga och att främja det lokala.

I Sverige står vi inför stora utmaningar för att tillsammans skapa ett mer hållbart samhälle, en hållbar svensk livsmedelsproduktion och en framtid för kommande generationer. Inte minst i i tider som dessa är livsmedelsförsörjningen avgörande. I Upplands-Bro är lantbruken och de areella näringarna en viktig bransch.

Under Landsbygdsveckan vill vi bjuda in till en träff där vi belyser livsmedelsförsörjningen och den innovationskraft som finns inom lantbruket.

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, kommer även att berätta på vilket sätt svenskproducerad mat är ett hållbart val och hur det kan bli ännu bättre.

Något som går hand i hand med livsmedelsförsörjningen är den lokala handeln. Vad finns i vår närhet och hur kan vi utnyttja och bevara den lokala handeln i Upplands-Bro kommun?
Ta del av kampanjen ”Handla lokalt – Handla med hjärtat”, samt hur vi genom att handla lokalt säkrar framtiden, bidrar till ett levande samhälle med service, lokal handel, butiker och skapar fler arbetstillfällen. Upphandlingsenheten kommer även berätta om direkt upphandlingen med fokus på lokala livsmedel samt hur företag kan anmäla sig till den lokala intressentlistan för direkt upphandling

På plats finns även Kvarnnibble gård, som bjuder på smakprover från verksamheten och Happy Tammsvik som låter dig smaka på deras ”härproducerade” honung.
En frukost med lokala smaker med andra ord.

 

Program


7.30-8.00

Frukost

8.00-8.15

Inledning
Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande
Emil Almberg, ordförande Visit Upplands-Bro
Katarina Barter, näringslivschef Upplands-Bro kommun

8.15-8.30

Om upphandling
Mattias Wiberg, upphandlingschef

8.30-9.00

Vikten av lokalproducerade livsmedel

Daniel Riesterer, LRF Upplands-Bro
Tomas Olsson, LRF Mälardalen
Anna Tesch, Kvarnibble Gård

9.00-9.15

Hur vi brukar men ändå bevarar

Johanna Karlén


Kontaktperson: Emil Almberg, ordförande Visit Upplands-Bro. emil.almberg@happytammsvik.se

När? Torsdag 4 maj 2023 kl. 08.00 - 10.00

Var? Torget 2A, 196 30, Kungsängen

Målgrupp? Lokala invånare

Arrangör? Visit Upplands-Bro, Upplands-Bro kommun och LRF

Senast uppdaterad