En Wolksvagen i rött

Foto: Ivan Diaz

[2023] Youth talks - motorburen ungdom

Onsdag 3 maj 2023 kl 08.00 - 09.30 annordnas ett webbinarium där vi djupdyker i frågan kring motorburen ungdom: Hur kan vi säkerställa motorintresserade ungdomars rättigheter och inkludering i lokalsamhället och i demokratin?

- Helena Forsgren, Youth 2030 movement, kommer att berätta om projektet “Tuta för demokratin!” som är en demokratisatsning för motorburna ungdomar mellan 15-25 år i Malå och Norsjö med målet att öka valdeltagandet i valet 2022 och till valet 2026 bland förstagångsväljare. Projektet syftar även till att samhällsutvecklingen ska inkludera unga, för en starkare och mer rättvis demokrati.

- Sofia Wolfenstein, initiativtagare/grundare, kommer att berätta mer om motorgården “Young Wheels” i Kramfors kommun som utvecklades tillsammans med unga själva inom ramen för ett Arvsfonden projekt.

- Marie Olsson, socialchef i Malung-Sälens kommun, kommer att berätta mer om kommunens satsning på att anställa unga med egen A-traktor inom hemtjänsten. Satsningen är ett sätt att hantera underbemanning inom hemtjänsten, och samtidigt skapa arbetstillfällen för motorintresserade ungdomar i kommunen!

Seminariet är ett samarbete mellan Youth 2030 Movement och Nationella nätverket för ungas inflytande (NUNI) under Landsbygdsveckan.

Anmäl dig här Länk till annan webbplats.

Zoom-länk kommer att skickas ut innan seminariet till de som anmält sig.
Vi ses!

För mer information läs här Länk till annan webbplats. eller hör av dig till Louise Wickesell, evenemangsutvecklare. louise@youth2030.se

När? Onsdag 3 maj 2023 kl. 08.00-09.30

Var? Digitalt

Målgrupp? Civilsamhälle, näringsliv och offentlig sektor

Arrangör? Föreningen Motorburen ungdom tillsammans med NUNI (Nationella nätverket för ungas inflytande)

Senast uppdaterad