Förskola, Grundskola, Gymnasium, Verksamhetsövergripande • Västerbottens län
Genom att ta fram en handbok för hantering av specialkoster blir det enklare för alla kök i kommunen att göra lika.
Vi ville flytta ansvaret för att godkänna specialkoster från köken och standardisera arbetssättet.
Först fick vi ett politiskt uppdrag att se över specialkoster och anpassade måltider. Därefter skapade vi en remissgrupp med 15 kök i verksamheten. Vi hade Kost & Närings rekommendationer som grund och skapade en handbok.
Handboken är uppskattad av många men när detta skrivs har vi inte utvärderat, eftersom handboken inte har använts under så lång tid än.
Här nedan är några exempelsidor ur handboken. Vill du ta del av handboken som pdf? Mejla mattanken@jordbruksverket.se
Måltidsservice, Umeå kommun
Maria Svensson, områdeschef
Erfarenhetsbanken är en del i projektet Ett nytt recept för skolmåltider, som samordnas av Livsmedelsverket och finansieras av Vinnova.
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post