Att vi vill ha hållbara måltider är en självklarhet för många, men hur vi definierar hållbarhet är inte alltid lika självklart. Kunskapen om hållbar mat är ofta ganska smal och inriktad på specifika frågor. Jordbruksverkets rapport om hållbar mat vill visa på bredden i ämnet.
Rapporten handlar både om hur vi kan producera mat på ett hållbart sätt och om vad vi som konsumenter kan tänka på för att stödja utvecklingen. Den tar bland annat upp:
Rapporten är en del i ett större nationellt projekt som också tagit fram det digitala läromedlet MatRätt. Vi har skrivit mer om MatRätt här.
Läs rapporten eller ladda ner den här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontakt
Kristina Mattsson, enhetschef, Enheten för handel och marknad
kristina.mattsson@jordbruksverket.se
036-15 50 51
Senast uppdaterad
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post