Södertälje kommun har beslutat att den mat som serveras ska utgå från ett hållbarhetsperspektiv.
Att Södertälje har kommit långt i sitt arbete med en mer hållbar livsmedelskonsumtion beror inte på exceptionella förutsättningar utan på engagerat och hårt arbete utifrån tydliga mål. Enligt Anna Svartsjö, livsmedelscontroller på kostenheten i Södertälje kommun, kan alla organisationer där det finns någon som arbetar med kostfrågor arbeta för att skapa mer hållbara offentliga måltider.
– De stora framgångsfaktorerna i vårt arbete är kommunikation, intresse, envishet och dialog, säger Anna Svartsjö.
Kontaktpersoner
Anna Svartsjö, livsmedelscontroller kostenheten Södertälje kommun
anna.svartsjo@sodertalje.se
08-523 06 147
Jenny Isenborg Sultan, kökschef och projektkoordinator i projektet MatLust
jenny.isenborg@sodertalje.se
076-648 39 68
Eva Helén, utvecklingsstrateg Södertälje Science Park och MatLust
eva.helen@sodertalje.se
08-0766 483 360
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post