- Hur blir Livsmedelsstrategin verklighet på tallriken i det offentliga köket?
Det är några av Livsmedelsstrategins mål för den offentliga upphandlingen. I detta webbinarium ger Eva Edin och Monica Sihlén från Upphandlingsmyndigheten oss en inblick i utmaningar och möjligheter för att uppnå detta i praktiken, utan att tumma på upphandlingslagstiftningens grundläggande principer om öppenhet, likabehandling och icke diskriminering.
Efteråt förs ett samtal med Pernilla Fischerström från Länsstyrelsen i Västra Götaland som arbetar med att stödja köpare och säljare kring livsmedelsupphandling i kommuner och regionen.
Längd: 1 h 12 min (varav Upphandlingsmyndighetens presentation är ca 30 min)
Eva Edins och Monica Sihléns presentation
Pernilla Fischerströms presentation
Webbsidor som nämndes i webbinariet:
Konkurrensen i livsmedelskedjan - rapport från Konkurrensverket
Projekt om andelsjordbruk - Länsstyrelsen i Västra Götaland (klicka på "andelsjordbruk")