Landsbygdsnätverket
Ett tråg med odlingsplantor visas upp på en upphandlingsdag utomhus.

Foto: Erika Kvarnlöf.

När upphandling för hållbara offentliga måltider står i centrum

MATtanken medverkar regelbundet i så kallade temadagar eller upphandlingsdagar. Detta är dagar som ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration kring frågor som rör livsmedel till offentlig sektor. Målgrupp är oftast de som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider. 

Syftet är förutom nätverkande och inspiration att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök.

Regional temadag i höst: Grönsaker, potatis och bär. Västra Götaland


5 september klockan 9.00-15.30
Evenstorps gård och Gällenäs gård i Dalsland

Vilka mervärden finns det med att köpa svenska grönsaker, potatis och bär? Var med och diskutera lämpliga krav att ställa för att få mer svenska råvaror under hela året.
Vi besöker Evenstorps gård och Gällenäs gård där det odlas bär, potatis och grönsaker.

Syftet med dagen är att ge aktörer i Västra Götalands län möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska livsmedel i offentliga kök. Dagen riktar sig till dig som är involverad i planering och upphandling av offentliga måltider.

Mer information
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen
Eva Sundberg, MATtanken

Arrangörer: Regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med MATtanken.

Tidigare temadagar och webbinarium

Här hittar du mer information om MATtankens genomförda aktiviteter kring upphandling.

Frågan om matens ursprung: Varifrån kommer maten?

MATtanken vill göra det möjligt för de som arbetar i de offentliga köken att på ett enkelt sätt hitta information om var maten kommer ifrån - för att kunna svara matgäster, beslutsfattare och allmänhet på den frågan. Ta del av MATtankens arbete kring ursprung.