Foto: Pixabay.
När det är dags att servera kött är intresset stort i de offentliga köken för att man ska kunna erbjuda matgästerna måltider med kött av hög kvalitet – som har producerats med omtanke om såväl djur som miljö- och klimat. Särskilt stort är intresset för kött som också är lokalt producerat. Men hur får de offentliga köken tag på det hållbara köttet?
MATtanken har i flera artiklar tidigare berättat om verksamheter som på olika sätt skapat lösningar för att köpa lokalt producerat kött för att bland annat få råvaror av hög kvalitet, öka lärandet kring matens ursprung och öka det lokala samarbetet. Nu har vi följt upp vad som hänt sedan artiklarna skrevs och uppdaterat dem.
I MATtankens webbinarie Kött i offentliga kök – hur ska man tänka? kan du lyssna till ¨experter från Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Upphandlingsmyndigheten. De delar med sig av sina kunskaper kring köttets miljö- och klimatpåverkan, relevanta hållbarhetskriterier vid upphandling och hälsoaspekter av köttkonsumtion. Ta del av det inspelade webbinariet.
Senast uppdaterad
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post