Landsbygdsnätverket
Våffelhjärtan med florsocker på, utlagda på en blå bänkskiva.

Med hjärta för hållbarhet

MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider.

Syftet med MATtanken

Syftet med satsningen är att

  • Främja ökad kvalitet på offentliga måltider och att de resurser som satsas på dessa tillvaratas på bästa sätt.
  • Offentliga måltider ska bidra till en hållbar utveckling.
  • Ge ökad kompetens, engagemang och effektivitet hos aktörer i kedjan från producent till konsument.
  • Bredda och förstärka nätverkande och samarbeten inom matproduktion och måltidsfrågor.

Aktiviteter

För att uppnå målen med projektet kommer bland annat nedanstående aktiviteter att utföras.
Se kalendern för aktuella aktiviteter

Erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling

  • Medverka i kartläggning kring offentliga måltidsverksamheter
  • Arrangera webbinarier
  • Arrangera egna och medverka på andras evenemang

Sprida inspirerande exempel

  • Publicera artiklar på webbplatsen
  • Spela in poddavsnitt

Nätverkande

  • Identifiera framgångsrika lokala/regionala nav och verksamheter
  • Kommunicera i sociala medier

Om projektet

Läs mer om MATtanken-projektet:

 

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post