Landsbygdsnätverket

Anmäl dig till webbinariet om samordnad varudistribution

I teorin kan en samordnad varudistribution inom kommunen ge ökad konkurrens och bättre möjligheter att köpa närproducerade varor. Men hur ser det ut i praktiken? Innebär samordnad varudistribution att det blir enklare att få lokal mat på tallriken? I detta webbinarium får vi ta del av några kommuners erfarenheter.

Med oss har vi Pernilla Fischerström, processledare inom offentlig upphandling vid Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Jakob Cronhamre, logistiksamordnare/upphandlare i Örebro kommun, Christina Persson, projektledare vid Nationellt centrum för samordnad kommunal varudistribution.

De kommer att berätta om hur det fungerar i praktiken hos dem, om det har blivit som de tänkt sig och vilka för- och nackdelar de ser. Och hur ska man göra för att få in fler lokala anbud vid upphandlingar?

Anmäl dig nu! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är samordnad varudistribution?

Samordnad varudistribution innebär att alla leveranser till en kommun sker till en distributionscentral som sedan i sin tur distribuerar varorna ut till enheterna. En sådan samordning ger miljövinster bland annat i form av minskade transporter eftersom fordonen blir bättre fyllda och kan köra optimerade rutter. Ett annat motiv som ofta framförs är att det skapar förutsättning för fler lokala producenter och företag att delta i upphandlingen. Mindre lokala leverantörer saknar ofta möjlighet att leverera ut till varje enskild enhet, men med samordnad varudistribution behöver de bara leverera till distributionscentralen.

Datum och tid

Onsdag 22 januari kl. 13.30 - 14.45

Anmälan

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur går det till?

Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsarna. Avsnittet spelas också in så att du kan titta på det i efterhand.

Teknisk information finns längst ner på denna sida

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post