Landsbygdsnätverket

Bild från Dietisternas riksförbund.

Panelsamtal, Almedalsveckan, om matvanor och måltider på sjukhus

Under Almedalsveckan, tisdag 6 juli, är MATtankens Eva Sundberg med och talar om offentliga måltiders roll – i panelsamtalet: Blir du sjuk av sjukhusmaten?

I Sverige når endast två av tio invånare upp till rekommenderat intag av frukt och grönt och bara en av tio äter tillräckligt med fullkorn. Kan måltiden på sjukhus bidra till mer jämlik hälsa? Är mat på sjukhus en service-tjänst eller en del av din vård?

Det är Dietisternas riksförbund som tagit initiativ till panelsamtalet. Medverkar i panelen gör:

  • Acko Ankarberg Johansson, ordförande socialutskottet, Sveriges riksdag
  • Mats Wiking, riksdagsledamot/ Riksdagens Friskvårdsnätverk, Sveriges riksdag
  • Olga Grönvall Lund, ordförande, Reformaten
  • Anna Lindelöw Mannheimer, ordförande, Frisk Mat
  • Åsa Thurfjell, ledamot i läkaresällskapets kommitté för prevention och folkhälsa, Region Stockholm
  • Eva Sundberg, projektledare/ sakkunnig offentliga måltider, MATtanken/ Jordbruksverket
  • Elinor Yfter-Lindgren, strateg, inköp, Kost och Näring, fokusgrupp Sjukhus

Panelsamtalet går av stapeln tisdag den 6 juli, kl. 10.00-10.45.

Läs mer om seminariet Blir du sjuk av sjukhusmaten? Länk till annan webbplats.

Här är länken direkt till panelsamtalet i Almedalsveckan Play, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangemanget ingår i Almedalsveckans program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad