Landsbygdsnätverket

Skolmåltiden i centrum på konferens och mässa om hållbara offentliga måltider

Den 14 juni finns MATtankens projektledare Eva Sundberg med i Södertälje, när MatLust Utvecklingsnod bjuder in till en heldagskonferens. Temat är 'ett hållbart skolmatssystem'. Parallellt pågår en livsmedelsmässa med hållbarhetsfokus.

Varje vardag serveras tre miljoner offentliga måltider i vårt land, varav två miljoner måltider serveras inom förskola och skola.

– De offentliga måltiderna är måltider som verkligen kan göra skillnad! Det handlar så klart om vilka livsmedel som köps in, men inte minst att måltiderna knyter samman människor. Måltiderna är tillfällen att mötas och lära mer om matens betydelse för hälsan och miljön - och mer om varifrån maten kommer, säger MATtankens projektledare Eva Sundberg som medverkar i ett panelsamtal om hållbara offentliga måltider under konferensen.

– Genom måltiderna i förskola och skola har vi världens chans att nå ut till stora delar av befolkningen, både direkt och indirekt! säger Eva som ser fram emot en intressant konferens och ett givande panelsamtal.

Läs mer om den nationella mässan och konferensen i Södertälje. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad