Landsbygdsnätverket

Webbinarium: Bra mat för alla - livsviktig kunskap om specialkoster

Specialkost är ett ständigt aktuellt ämne. Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 31 januari kl. 13.30 som vi genomför i samarbete med Måltid Sverige och Skolmatsakademin i Västra Götaland.

I detta webbinarium får du grundläggande kunskaper i ämnet födoämnesöverkänslighet. Vad är exempelvis skillnaden mellan laktosintolerans och mjölkproteinallergi? Och mellan glutenintolerans och sädesslagsallergi? Föreläser gör Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och födoämnesöverkänslighet hos barn.

Efteråt förs ett samtal med Lina Andersson Fasth från Skolmatsakademin/RISE. 

Som vanligt finns det möjlighet att ställa frågor i slutet av webbinariet.

Anmäl dig nu! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Andrea Mikkelsen är dietist och medicine doktor. Hon är legitimerad dietist sedan 1994 och arbetar sedan dess på barnmedicin i primärvården (inklusive barnhälsovård), disputerade 2014 med en avhandling om mat för spädbarn samt komjölksproteinallergi bland barn, och hur det påverkar familjen. Sedan dess har hon fortsatt arbeta på barnmedicin och dessutom på FoU-centrum i Göteborg (Forsknings- och utvecklingsenheten för primärvård).

Lina Andersson Fasth är anställd på RISE och arbetar i huvudsak för Skolmatsakademin som projektledare för Väl godkänt för skolmåltiden. Utöver det håller hon utbildningar för Måltid Sverige och är involverad i RISE nya projekt Klimatklivet – kunskapsklivet för klimatsmarta måltider. Lina är utbildad lärare, kock och måltidspedagog.

Webbinariet genomförs i samarbete med Måltid Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Skolmatsakademin i Västra Götaland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Datum och tid

Torsdag 31 januari 13.30 - 14.45

Anmälan

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur går det till?

Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsarna. Avsnittet spelas också in så att du kan titta på det i efterhand.

Teknisk information finns här

 

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post