Landsbygdsnätverket

Webbinarium: Skollunch på lektionstid

Hur fungerar skolmåltider på lektionstid och på vilket sätt kan de integreras i den pedagogiska verksamheten? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 11 oktober 13.30 - 14.45.

Sverige är ett av tre länder i världen som tillhandahåller skattefinansierad skollunch varje dag till alla barn och unga. Detta är en fantastisk resurs, men idag utnyttjas den inte till sin fulla potential. Vilka förändringar behövs för att skolmåltiden ska bli den pedagogiska resurs som den skulle kunna vara?

Välkommen att delta i ett inspirerande webbinarium om framtiden för skollunchen. Föreläser gör Ann-Christin Pinola, rektor och pionjär inom arbetet med schemalagda skolmåltider. Efteråt förs ett samtal med Bella Adielsson, lärare på Ellen Keyskolan i Göteborg, som har erfarenhet av att arbeta med skolluncher på lektionstid.

Hur fungerar skolmåltider på lektionstid? På vilket sätt kan de integreras i den pedagogiska verksamheten på skolan? Detta och andra aspekter av skolmåltiden tar vi upp på detta webbinarium.

Medverkar i webbinariet gör även Elin Sandström, Sveriges Konsumenter, och Eva Sundberg, projektledare för MATtanken.

Om Ann-Christin Pinola

Ann-Christin Pinola är rektor och en pionjär inom arbetet med schemalagda skolmåltider i Sverige. Hon har varit aktiv i Skolmatsakademin sedan dess start och anlitas av myndigheter som Livsmedelsverket och Skolverket för att sprida kunskap och engagemang för måltidsfrågor, och av offentlig verksamhet för att stödja arbetet med implementering av mat på lektionstid. Hon tänker utanför ramarna och vågar testa nya idéer.

Datum och tid

Torsdag 11 oktober 13.30 - 14.45

Anmälan

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur går det till?

Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsarna. Avsnittet spelas också in så att du kan titta på det i efterhand.

Teknisk information finns här

 

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post