Landsbygdsnätverket
Ett tråg med odlingsplantor visas upp på en upphandlingsdag utomhus.

Upphandling för hållbara offentliga måltider

MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider. Här berättar vi mer om vårt arbete med frågor som rör upphanding.


MATtanken har sedan 2018 tillsammans med regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland arrangerat upphandlingsdagar. Dagarna ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration. Syftet är även att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök. Dagarna riktar sig till dem som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider. Nu tar vi nästa steg och arrangerar tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm upphandlingsdagar även i detta län.

Upphandlingsdagar våren 2021


Inom kort kommer mer information om regionala upphandlingsdagar våren 2021.

Upphandlingsdagar hösten 2020

Temadagar om upphandling av lokal och svensk mat. Stockholm

Den 30 september, kl. 9-12, bjöd MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en regional digital träff som uppstart till planeringen av kommande temadagar om upphandling. Aktiviteterna vänder sig till dig som är involverad i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i Stockholms läns kommuner och region.

Kontakta Eva Sundberg om du vill veta mer,

Upphandlingsdag, tema vilt- och vildsvin. Västra Götaland

Den 5 november, kl. 8.15-12.00 genomför vi i samarbete med regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland - en digital upphandlingsdag på tema vilt- och vildsvinskött. Dagen vänder sig till dem som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider i Västra Götaland.

Kontakta Eva Sundberg om du vill veta mer.

Mer om upphandling

Länkar vidare

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster