Landsbygdsnätverket
Ett tråg med odlingsplantor visas upp på en upphandlingsdag utomhus.

Foto: Erika Kvarnlöf.

När upphandling för hållbara offentliga måltider står i centrum

MATtanken är medarrangör till olika upphandlingsdagar. Detta är dagar som ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration. Målgrupp är oftast de som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider. 

Syftet är förutom nätverkande och inspiration att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök.

Regionala upphandlingsdagar, hösten 2021

Mer information kommer inom kort.

Regionala upphandlingsdagar, våren 2021

Temadag: Fisk. Stockholm

Den 1 juni, kl. 09.00-11.45 genomför MATtanken att tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm en regional upphandlingsdag med tema Fisk.

Dagen bjuder dels på ett teoripass om olika hållbarhetsaspekter kring fisk och det
svenska fiskets förutsättningar, dels får vi ta del av praktiska exempel på hur vi
kan få in mer hållbar fisk i köken och hur den kan tillagas. Det blir också tid
för gruppdiskussioner och nätverkande.

Föredragshållare: Jenny Sultan, Trosa kommun; Mats Eriksson, Stockholms fiskauktion; Mattias Lindström, Mälarfiskarna; Daniél Kallonas, kökschef Skapaskolan i Huddinge.

Kontakta mattanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer.

Webbinarium: Olika sätt att köpa och sälja ekologiska trädgårdsgrödor till offentlig sektor

Onsdagen den 19 maj, kl. 9.00-10.30 bjöd Jordbruksverket in till ett webbinarium med Eva Sundberg, MATtanken, och inbjudna gäster. Att sälja frukt och grönsaker till offentliga kök kan vara en viktig säljkanal. Hur går offentlig livsmedelsupphandling till? Hur får man kontakt? Hur kan offentlig sektor bidra till att det blir fler odlare - och en ökad produktion? Webbinariet vände sig i första hand till lokala producenter och odlare.

Kontakta mattanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer.

Temadag: Bröd och spannmål. Västra Götaland

Den 6 maj 2021 kl. 08.15-12.00 bjöd MATtanken, regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland in till ett digital upphandlingsdag med tema Bröd och Spannmål där ett fyrtiotal personer deltog.

Några av frågorna som besvarades under träffen var: Hur är det att vara ekologisk spannmålsbonde? Kan en traditionell kvarn utveckla innovativa produkter för framtiden? Hur gör man när man ska upphandla färskt bröd till en hel region? Varför börjar det jäsa när mjöltillverkare, lokala bagare och kockar i de offentliga köken möts?

Fler regionala upphandlingsdagar

Här hittar du mer information om våra senast genomförda upphandlingsdagar

Mer information och länkar vidare

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster