Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Bild på omslaget av skriften Härifrån kommer maten - Policy för livsmedelsursprung inom offentliga måltider
    Varifrån kommer maten i de offentliga köken? MATtanken har under lång tid arbetat för att det ska bli lättare att svara på denna fråga. Tillsammans med Kost & Näring har vi tagit fram denna policyskrift.
  • Collage med barn och lärare i kök på kockfritids Kockfritids ger matglada elever i Munkedal
    Hur kan elevers intresse för mat och matlagning öka? Under en vecka i början av sommarlovet fick barn på Munkedalsskolans fritids möjlighet att delta i en kockskola, arrangerad av kommunens kostenhet.
  • Utbildning och praktik för nyanlända leder till jobb i Västra Götalands kök
    Hur kan man kombinera integration med de offentliga kökens verksamhet? Genom projektet Future Kitchen ska nyanlända slussas in i de offentliga köken i Västra Götaland och förebygga personalbrist. Projektet startade 2018 och blev redan första året en succé. Sedan dess har verksamheten utökats och projektet förlängts ända till 2022. Även andra grupper som står långt från arbetsmarknaden kommer genom Future Kitchen att erbjudas en plats och en väg in.
  • Så ska nyanländas matkunskap tas till vara i Katrineholm
    Hur kan man kombinera integration med de offentliga kökens verksamhet? Genom ett stort EU-projekt, projektet Mika, har Katrineholms kommun bland annat kunnat erbjuda praktik och utbildning för 45 nyanlända. Projektet är nu inne i sin tredje och sista uppstart och flera av de tidigare deltagarna har gått vidare till arbete eller restaurangskola. Projektet har också lett till att en helt ny form av tjänst har utvecklats — matvärd på äldreboende.
  • Skärmdump av webbinariet Se webbinariet om kött i efterhand
    Med hjälp av experter från Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Upphandlingsmyndigheten fördjupade vi oss i den komplexa frågan om kött. Nu kan du se inspelningen av webbinariet.
  • Collage med bilder från MATtankens verksamhet 2018-2019 MATtanken även 2021 och 2022
    Glädjande nyheter! MATtanken förlängs med två år. Nytt slutdatum för projektet är 31 januari 2023.
  • Fisk och fiske - vad är det som gäller?
    Landsbygdsnätverkets tematiska grupp för fiske och vattenbruk har tagit fram en skrift som är tänkt att vara ett kunskapsstöd till restaurangchefer, kostchefer och offentliga upphandlare av mat.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster