Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Bildmontage: Kockar i kök och maträtter.

    Ökad efterfrågan på vildsvinskött i Kronoberg


    Hur jobbar län, regioner och kommuner för att öka andelen vildsvinskött i de offentliga köken? MATtanken lyfter fram olika goda exempel. Läs om Kronobergs län, där vildsvinskött blivit allt vanligare på tallrikarna.
  • Ugnsform med lasagne.

    Upphandlingsunderlag, Växjö


    Nedan är ett utdrag från avsnittet Obligatoriska krav, från Växjö kommuns förfrågningsunderlag, upphandling av viltkött, 2020.
  • Montage av foton på personal i offentliga kök samt maträtt.

    Ökad efterfrågan på vildsvinskött i Kronoberg


    Vilda hamburgare, limpor och grytor. Numera finns vildsvinskött regelbundet på menyerna i skolan och omsorgen i Kronobergs län. Att vildsvinskött serveras allt oftare är resultatet av långsiktigt arbete där olika aktörer och både större och mindre kommuner samverkar.
  • Rundabordssamtal: Tillsammans för tydligare ursprungsmärkning


    Sveriges livsmedelsföretag är inbjudna till ett digital rundabordsamtal på temat: Tillsammans för tydligare ursprungsmärkning, tisdag den 26 januari.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster