Landsbygdsnätverket
Kollage: Planering och matlagning i offentliga kök samt foto på ett vildsvin ute i naturen.

Vildsvinskött är en underutnyttjad viltråvara. MATtanken genomför hösten 2020 ett antal riktade satsningar i syfte att bidra till ökad användning av vildsvinskött i offentliga kök. Fotounderlag från Skandinav: Jakob Friman, Christian Ferm, Magnus Nyman.

Säkert vildsvinskött i offentliga kök

Välkommen till ett webbinarium som handlar om säkert vildsvinskött i offentliga kök, tisdag den 17 november kl. 13.30-14.45. Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig till alla som vill fördjupa sig i hur offentliga kök kan använda sig av vildsvinskött.

Webbinariets innehåll:

  • Smittskydd, bly och cesium i vilt och vildsvin. Vad krävs för att vildsvinsköttet ska vara säkert att servera? Föredragshållare är Axel Sannö, forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper, Sveriges Lantbruksuniversitet.

  • Vildsvinskött och hantering utifrån jägarens perspektiv. Samtal med Åke Granström, vice generalsekreterare och utvecklingschef på Svenska Jägareförbundet

  • Viltfärsbiffar och viltgryta på menyn. Ingrid Kalm, kostchef i Norrköpings kommun, delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

  • Gemensamt samtal och frågestund.

Säkert vildsvinskött i offentliga kök

Dag/tid: Tisdag den 17 november kl. 13.30-14.45. Webbinariet är digitalt.

Ta del av webbinariet i efterhand

Här tar du del av det inspelade webbinariet om säkert vildsvinskött i offentliga kök.

Mer information

Läs mer om MATtankens satsning för att bidra till ökad användning av vildsvinskött i offentliga kök.

Senast uppdaterad 2020-10-28

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster