Landsbygdsnätverket
Ett anteckningsblock och en penna på ett bord med orden: Offentliga måltidens dag 2021, planera, boka in osv.

Dags att planera för Offentliga måltidens dag 2021

– Torsdagen den 21 oktober 2021 är det Offentliga måltidens dag. Boka in dagen i almanackan redan nu. Oavsett om din måltidsorganisation var med redan förra året, eller om det blir premiär för i år: Kom och var med och fira! säger MATtankens projektledare Eva Sundberg.

MATtanken uppmärksammar på olika sätt betydelsen av hållbara offentliga måltider och koordinerar för andra året i rad Offentliga måltidens dag, den 21 oktober 2021.

Mer än 120 kommuner/regioner deltog förra året, med mer än 200 aktiviteter, från Boden till Burlöv i firandet av Offentliga måltidens dag. Responsen från verksamheter och matgäster var god och det blev en energifylld dag med mersmak. I år tar MATtanken nya steg i arbetet för att lyfta fram Sveriges offentliga måltider.

Hur gör du/din verksamhet för att vara med?

Firandet sker genom att offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt. All information om vad som händer och hur man gör för att delta hittar du på www.mattanken.se/omd. Länk till annan webbplats. Sidan statusuppdateras löpande.

Du/din måltidsorganisation kan från den 1 juni anmäla aktiviteter via MATtankens webbsida, 

Ett tips: När du/ni berättar om era förberedelser och genomförandet av Offentliga måltidens dag i sociala medier - tagga gärna inläggen med #måltid21 så går det enkelt följa vad som är på gång runt om i landet!

MATtanken vill lyfta fram goda exempel

MATtanken hoppas att du/din verksamhet känner inspiration och lust för att starta planeringen inför höstens satsning. Hör gärna av dig via mejl om du redan nu vet att ni kommer att medverka – MATtanken hoppas kunna lyfta fram en handfull goda exempel på aktiviteter 2021 redan i vår även om anmälan inte öppnar förrän 1 juni. Kanske är du/din verksamhet en av dem som vi kan lyfta fram?

Har du tips, idéer eller bara vill bolla lite? Hör av dig till oss! Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Vilka når vi?

Det är Sveriges offentliga måltidsorganisationer som tillsammans med kollegor inom skola, vård och omsorg, matgäster, anhöriga och ytterst - alla invånare, firar Offentliga måltidens dag.

MATtanken har 2021 för avsikt att parallellt med koordineringen jobba för att nå beslutsfattare i kommuner, regioner och på nationell nivå. Detta för att ytterligare nå ut och förstärka betydelsen av offentliga måltider och firandet av Offentliga måltidens dag. Mer information om detta kommer senare.

Pratbubbla med orden Nu kör vi!

MATtankens planering

Här är en översikt över MATtankens egen aktivitets- och tidsplan i arbetet för att koordinera Offentliga måltidens dag. (Senast uppdaterad 15 april).

  • April. Nu startar planeringen. Nyhet på webben, informationsutskick, via mejl och via sociala medier, till landets måltidsorganisationer.
  • Maj. Uppdatering av grafiskt material för 2021. Iordningställa anmälningsformulär, med mera.
  • Juni. Anmälan öppnar på webben den 1 juni. Sprida goda exempel, tips, idéer och uppmuntra fler att anmäla aktiviteter.
  • Augusti-september. Sprida goda exempel, tips, idéer och uppmuntra fler att anmäla aktiviteter.
  • Oktober. Förberedelser, inkl. pressarbete.
  • 21 oktober. Offentliga måltidens dag firas i hela landet.
  • Oktober. Efterarbeten.
  • November-december. Utvärdering. Planering för 2022.

Följ MATtanken och Offentliga måltidens dag

På MATtankens hemsida finns det mycket matnyttigt att ta del av när det gäller kunskap och fakta om hållbara offentliga måltider - i form av webbinarier, inspirationsartiklar och goda exempel, med mera. Via nyhetsflödet på startsidan www.mattanken.se Länk till annan webbplats. går det att följa vad som händer.

Du kan också följa vad som händer via:

MATtankens nyhetsbrev. MATtanken har ambitionen att i maj-juni 2021 lansera ett enkelt nyhetsbrev med utgivning 4-5 ggr/år. Om du vill följa vad som är på gång hos oss, så kan du redan nu anmäla intresse för att bli prenumerant.

MATtankens konton i sociala medier
@MATtanken på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
@MATtanken_SE på Twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Offentliga måltidens dag i sociala medier
@offentligamaltidensdag på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post