Landsbygdsnätverket
Affisch, pysselblad och två sociala medier-bilder.

Nytt material inför Offentliga måltidens dag

Nu finns affisch, sociala medier-bilder och menymallar att ladda ner för alla som anmält aktivitet till Offentliga måltidens dag. Efter sommaren kommer vi också lansera två nyheter.

Inför Offentliga måltidens dag 2023, som firas den 19 oktober, har det grafiska materialet fått ett delvis nytt utseende.

– Vi bygger vidare på det manér vi tog fram förra året, med illustrationer av morötter och annat ätbart, säger Sofia Denzler, kommunikatör på MATtanken.

Nu finns årets affisch, affisch- och menymall samt sociala medier-bilder klara. Alla som anmäler en aktivitet till Offentliga måltidens dag får tillgång till materialet och kan börja använda det i sina kanaler. Efter sommaren kommer även uppdaterade bordsryttare finnas tillgängliga för nedladdning.

Maskeradmasker med bland annat äpple, körsbär och pasta på.

Nytt för i år

Efter sommaren kommer vi också presentera två nyheter. Den första är två varianter av maskerad-masker med frukt, bär och andra ätbara saker på. Maskerna går att skriva ut och färglägga eller pynta på andra sätt. Den andra nyheten är ett Hitta orden-blad där det gäller att hitta gömda matord bland en massa bokstäver. Bladet kommer finnas i tre olika svårighetgrader.

– Vi hoppas att det nya materialet blir uppskattat och att det är enkelt att använda. Sedan tidigare finns också ritblad och ett flaggspel att skriva ut, säger Sofia Denzler.

Anmälan är öppen

Offentliga måltidens dag firas den tredje torsdagen i oktober. Nio kommuner från sju olika län har redan anmält aktiviteter till årets firande och de finns publicerade här.

Behöver du tips och idéer inför årets firande får du gärna besöka vår idébank. Välkommen att anmäla din verksamhets firande!

Senast uppdaterad