Landsbygdsnätverket
Ett kollage med interiör- och exteriörbilder från storkök.

Studio MATtanken 24 mars: Investeringar i offentliga kök

Vår långa tradition av skattefinansierade måltider har genom åren resulterat i att vi har offentliga kök runt om i hela Sverige. Vilka slags kök en kommun eller region har präglar arbetet och tankarna kring måltiderna. Hur ser det ut i din kommun/region och hur tänker ni framåt?

Runt om i Sverige finns en ständigt pågående diskussion och process kring att renovera och projektera för nya kök. Köken har ett mycket stort värde för invånarna som får nytta av dem varje dag och för hela samhället, ur till exempel ett beredskapsperspektiv.

Att rusta upp och bygga nya kök är stora investeringar som kräver en långsiktig plan. Ska alla nya kök vara tillagningskök eller ska man också satsa på mottagningskök? Ska nya förskolekök byggas med bufféservering och matrum eller ska maten köras på vagnar ut på avdelningarna? Ska maten till särskilda boenden inom äldreomsorgen lagas på avdelningarna eller levereras varm i kantiner – och i så fall från kök i samma byggnad eller från centralkök? Det finns kanske lika många lösningar som det finns kommuner och regioner. Om detta handlar Studio MATtanken fredagen den 24 mars, klockan 8.30-9.15.

Välkommen in i studion och berätta om vad som är aktuellt i din organisation, tillsammans med bland andra Anne-Sofie Johansson, sakkunnig storkök i Göteborg stad, Jenny Sultan måltidsutvecklare i Trosa kommun, Josefine Schön, kvalitetsutvecklare inom måltidsavdelningen i Skövde kommun samt Ann-Kristin Torstensson, kostchef i Vara kommun.

Studio MATtanken hålls i Zoom. Länk till mötet hittar du här.

Senast uppdaterad