Landsbygdsnätverket
Kock häller upp kokt potatis

Fredagen den 27 oktober ägnar vi Studio MATtanken åt potatis – hur hanterar och lagar vi den för optimalt resultat? Foto: Vetlanda kommun

Studio MATtanken: Potatisen – vår älskade, klimatsmarta knöl

Potatisen – hur ska den odlas, hanteras, tillagas och serveras för att verkligen komma till sin rätt? I Studio MATtanken fredagen den 27 oktober tar vi upp utmaningar och möjligheter från jord till bord. Välkommen att lyssna, dela med dig och prata potatis!

Potatis är en basråvara som är klimatsmart, prisvärd och kan användas på många olika sätt. Den är dessutom en kulturbärare och viktig ur beredskapsperspektiv.

Potatisen har en viktig plats på tallriken. För många matgäster, kanske speciellt våra äldre, kan det vara potatisen som avgör helhetsintrycket av måltiden. Så hur hanterar vi potatisen för att den ska hålla så hög kvalitet som möjligt? Och hur vill matgästerna helst ha den serverad?

I oktobers Studio MATtanken ger vi potatisen full uppmärksamhet. Vi tar upp allt ifrån utmaningar i odling och hantering till tillagning och servering. På plats för att prata potatis ur olika perspektiv finns bland annat:

  • AnnaKarin Hamilton, vd Svensk Potatis
  • Tony Gustavsson, ansvarig på kontroll- och analysavdelningen Svensk Potatis
  • Andreas Hermansson, verksamhetschef kostenheten Mora kommun
  • Andreas Morell, potatisodlare Järna skalat
  • Malin Jönsson, arbetsledande kock, Åre kommun

Välkommen in i studion för att lyssna och bidra med dina tips på hur man lyckas med potatis!

Här hittar du Zoomlänken till Studio MATtanken 27 oktober >>

Potatisar som det står ord på; klimatsmart, prisvärd, beredskapsviktig, prisvärd, hälsosam, allround, kulturbärare

Senast uppdaterad