Landsbygdsnätverket

Mer om vildsvin

Runt om i Sverige arbetar olika aktörer med frågor som rör vildsvin och vildsvinskött. Här tipsar vi om sådant som är aktuellt på nationell nivå.

Mer vildsvin till konsumenterna, Vildsvinspaketet

Inom ramen för handlingsplanen för den nationella livsmedelstrategin skapade regeringen ett så kallat Vildsvinspaket som fördelades ut våren 2020. I Vildsvinspaket ingår flera uppdrag till Jordbruksverket, Livsmedelsverket, Länsstyrelserna och Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Läs mer om läget i Vildsvinspaketet 2023. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbinarium: Säkert vildsvinskött i offentliga kök

Hösten 2020 genomförde MATtanken ett webbinarium om säkert vildsvinskött i offentliga kök. Webbinariet vände sig till alla som vill fördjupa sig i hanteringen av vildsvinskött. Vad krävs för att vildsvinsköttet ska vara säkert att servera? Det handlade också om vildsvinskött och hantering utifrån jägarens perspektiv samt om erfarenheter från offentlig måltidsverksamhet som redan idag har rätter med vildsvin på menyn. Ta del av det inspelade webbinariet.

Podd #115 Uppdrag vildsvin - om vad som måste hända nu

Podden Landet vill i detta avsnitt belysa möjligheter, hinder och utmaningar i kedjan från skog till bord - och vilka förutsättningar det finns för att skapa en efterfrågan på vildsvinskött.
Podd #115 Uppdrag vildsvin - om vad som måste hända nu. Du hittar allt om podden Landet här.