Landsbygdsnätverket

Mer om vildsvin

Runt om i Sverige arbetar olika aktörer med frågor som rör vildsvin och vildsvinskött. Här tipsar vi om sådant som är aktuellt på nationell nivå.

Mer vildsvin till konsumenterna, Vildsvinspaketet

Inom ramen för handlingsplanen för den nationella livsmedelstrategin skapade regeringen ett så kallat Vildsvinspaket som fördelades ut våren 2020. I Vildsvinspaket ingår flera uppdrag till Jordbruksverket, Livsmedelsverket, Länsstyrelserna och Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Läs mer om läget i Vildsvinspaketet, 1 juni 2022. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tematräff vildsvin, Jordbruksverket och Tillväxtverket

I september 2020 genomförde Jordbruksverket och Tillväxtverket en träff med tema: Hur tar vi tillvara på det vilda köttets potential från skog till bord - möjligheter och utmaningar? Läs mer om tematräffen och ta del av föredragshållarnas presentationsmaterial. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Podd #115 Uppdrag vildsvin - om vad som måste hända nu

Podden Landet vill i detta avsnitt belysa möjligheter, hinder och utmaningar i kedjan från skog till bord - och vilka förutsättningar det finns för att skapa en efterfrågan på vildsvinskött.
Podd #115 Uppdrag vildsvin - om vad som måste hända nu. Du hittar allt om podden Landet här.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post