Denna sida med frågor och svar är under uppbyggnad.
Ett offentligt kök kan enbart använda vildsvinskött som gått genom en vilthanteringsanläggning (om de inte själva har registrerad hantering av vildsvin i sin verksamhet). Se sida 102, Livsmedelsverkets rapport, 2019: Avsättning av svenskt vildsvinskött.
Läs mer om jakt och vilthanteringsanläggningar på Livsmedelsverkets webbplats.
Livsmedelsverket har en förteckning över svenska anläggningar som är godkända för hantering av frilevande vilt och en motsvarande lista för hägnat vilt.
Svenskt viltkött har en förteckning i form av en kartvy - över alla godkända vilthanteringsanläggningar i Sverige.
Läs vår artikel om studiebesöket vid vilthanteringsanläggningen i Svenljunga.
Växjö kommun genomförde en upphandling av viltkött 2020 i samverkan med fem andra kommuner i Kronobergs län. Här kan du ta del av ett utdrag ur förfrågningsunderlaget - obligatoriska krav.
Läs vår artikel om säkert vildsvinskött: Från skogen till tallriken. Vad bör man veta om vildsvinskött?
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post