Landsbygdsnätverket

Frågor och svar för dig som ska upphandla vildsvinskött

Denna sida med frågor och svar är under uppbyggnad.

Får offentliga kök köpa vildsvinskött direkt från jägaren?

Ett offentligt kök kan enbart använda vildsvinskött som gått genom en vilthanteringsanläggning (om de inte själva har registrerad hantering av vildsvin i sin verksamhet). Se sida 102, Livsmedelsverkets rapport, 2019: Avsättning av svenskt vildsvinskött. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om jakt och vilthanteringsanläggningar på Livsmedelsverkets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Finns det någon vilthanteringsanläggning i närheten?

Livsmedelsverket har en förteckning över svenska anläggningar som är godkända för hantering av frilevande viltlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och en motsvarande lista för hägnat vilt. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenskt viltkött har en förteckning i form av en kartvy - över alla godkända vilthanteringsanläggningar i Sverige.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs vår artikel om studiebesöket vid vilthanteringsanläggningen i Svenljunga.

 

Hur kan kravställningen se ut i samband med upphandling av vildsvinskött?

Växjö kommun genomförde en upphandling av viltkött 2020 i samverkan med fem andra kommuner i Kronobergs län. Här kan du ta del av ett utdrag ur förfrågningsunderlaget - obligatoriska krav.

Läs vår artikel om säkert vildsvinskött: Från skogen till tallriken. Vad bör man veta om vildsvinskött?

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster