Landsbygdsnätverket

Vildsvinsburgare med rostad potatis och örtmajonnäs á la Maria.

Hamburgare med tillbehör på tallrik.

Foto: Skövde kommun, Maria Kvarnström.

Recept på vildsvinsburgare

Portioner: 100

Vildsvinsburgare

14 kg vildsvinsfärs

salt

finmalen svartpeppar

rosmarin

timjan

1 kg finriven rå morot

1 kg finriven rå potatis

Smoke Liquid (koncentrerad rökarom)

 

Örtmajonnäs

äkta majonnäs

hackad persilja

timjan

pressad vitlök

citronsaft


SÅ HÄR GÖR DU VILDSVINSBURGARE MED TILLBEHÖR

  • Blanda färsen med kryddor och morötter.
  • Forma till hamburgare.
  • Stek i ugn, på bord - eller grilla burgarna.
  • Blanda majonnäsen med örter, citronsaft och pressad vitlök.
  • Klyfta och ugnsstek potatisen.
  • Färdigt att servera och äta!

Om man vill dryga ut färsen så går det bra att ha i kokta mixade gula ärtor, eller svenska mixade eller omixade linser, beroende på om man vill att de ska synas eller inte. Tillsätt 1-5 kg och minska då motsvarande mängd kött. Detta blir en saftig och samtidigt mer klimatsmart burgare.

Receptet är framtaget av Maria Kvarnström, kock vid Vasaskolan, Skövde kommun.

Här kommer snart en länk till en kort intervju med Maria.

Senast uppdaterad