Landsbygdsnätverket
Porträttbild Daniel Brännström samt bild på kassodling.

Foto: Agtira samt Anneli Fredriksson, Mostphotos.

Fiske och vattenbruk som kylskåp i beredskapstider - seminarium på Landsbygdsriksdagen

Hallå där, Daniel Brännström! Du är med i arbetsgruppen Hållbara blå näringar som representant för De recirkulerande vattenbrukarna. Du kommer också medverka under Landsbygdsriksdagen på seminariet ”När krisen kommer - Fiske och vattenbruk som kylskåp i beredskapstider”. Varför är det viktigt att uppmärksamma blå näringar och beredskap?

– Företagen inom den blå näringen är primärproducenter som producerar en viktig proteinkälla. För att garantera förutsättningarna för produktionen är det viktigt att förstå vad som krävs för att företagen ska kunna fortsätta producera även i kristider.

På vilket sätt kan sjömat bidra till stärkt livsmedelsberedskap?

– Med god och klok planering kan den blå näringen öka sin produktion vid kristider och fungera som ett skafferi eller kylskåp där fisken finns och är redo att nyttjas.

Varför vill de recirkulerande vattenbrukarna vara med och synas på Landsbygdsriksdagen?

– I EU och Sverige behöver vi i framtiden äta mer odlad fisk. Vi behöver informera om våra förutsättningar för att att möta framtidens behov av fisk, inte minst för att vara redo inför kommande kriser.

Landsbygdsriksdagen, 24-26 maj

När krisen kommer - Fiske och vattenbruk som kylskåp i beredskapstider är ett av tre seminarier som Landsbygdsnätverket arrangerar på Landsbygdsriksdagen i Nyköping. Här kan du läsa mer om seminarierna.

Du anmäler dig till Landsbygdsriksdagen på Hela Sverige ska levas webbplats.
Till anmälan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades