Landsbygdsnätverket
Tre bilder: Pippi Långstrump, en liten flicka med en rödbeta och vandringsled i kulturmiljö i Småland.

Den nationella Leaderträffen kommer till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld den 22-24 oktober. Foto: Astrid Lindgrens Värld samt Meijer Media.

Hit kommer årets nationella Leaderträff!

Nu är det klart att årets Leaderträff kommer till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Träffen genomförs den 23-24 oktober i samarbete med leaderområdet Astrid Lindgrens hembygd.

Save the date!

Mer information om träffen samt möjlighet att anmäla sig kommer under våren, men spara datumet i din kalender redan nu.

Innegård i bland färgglada trähus.

Boende i "Den lilla staden" i Astrid Lindgrens Värld. Foto: Astrid Lindgrens värld

Två vuxna och ett litet barn skördar i en odlingslåda.

Genom Astrid Lindgrens hembygd skapade förskolan Bråbygdens föräldrakooperativ skapade en köksträdgård. Foto: Meijer Media.

Läs leaderområdets välkomshälsning:

Astrid Lindgrens Hembygd har den stora äran att välkomna er till Vimmerby i Småland för årets nationella Leaderträff 2024.

Vi har en lång historia av att arbeta med landsbygdsutveckling genom Leader. Vi verkar i en bygd som i generationer präglats av den värdegrund som också formade den världsberömda författarinnan. Vi brinner, precis som Astrid Lindgren, för nyfikenheten, entreprenörskapet och den småländska klurigheten. Vi värnar om naturen, barnen, de unga, djuren, den enskilda människans kapacitet och värdet av att vara en del av ett större sammanhang.

Astrid Lindgren har som få förmedlat bilden av den svenska landsbygden och betydelsen av människorna, idéerna och handlingskraften som finns här, inte minst hos barn och unga. Att få arbeta med hållbar utveckling av våra landsbygder är vår drivkraft och vi vill göra det i Astrid Lindgrens anda - med mod, klokhet och påhittighet.

Vi ser fram emot att mötas i Vimmerby, mitt i sagoparken där Astrid Lindgrens karaktärer kommer till liv och sagor blir verklighet!

Väl mött!
Astrid Lindgrens hembygd

Publicerades