Landsbygdsnätverket
Kvinna framför en bild med vedträn.

Sofia Björnsson är ny vice ordförande i styrgruppen.

Hon blir styrgruppens första vice ordförande

Hallå där, Sofia Björnsson. Du representerar LRF i Landsbygdsnätverkets styrgrupp och nu blir du även gruppens vice ordförande - den första någonsin. Vad innebär den rollen?

– Som vice ordförande kommer jag att hoppa in och leda möten när vår ordförande Tjitte de Vries har förhinder. Men det kan också handla om att representera Landsbygdsnätverket om Tjitte har förhinder. Jag kommer också att bidra till förberedelserna av styrgruppsmöten.

Hur kommer det sig att vi inte haft en vice ordförande tidigare?

– Bra fråga! Min misstanke är att vi inte riktigt har sett behovet. Dessutom kan ju alla styrgruppsmedlemmar ta rollen att representera Landsbygdsnätverket. Men genom att en person tar rollen som vice ordförande så blir arbetet i styrgruppen lite mer flexibelt.

Vad ser du särskilt fram emot i arbetet?

– Jag ser framför allt emot att fortsätta arbetet i styrgruppen, tillsammans med övriga ledamöter. Jag upplever att styrgruppen är väldigt sammansvetsad och vi har bra diskussioner, detta trots att det är många nya ledamöter jämfört med den tidigare styrgruppen. Det ska bli roligt att bli ännu mer involverad i styrgruppens arbete, även om jag upplever att jag som vanlig ledamot också fått möjlighet att bidra till förberedelserna.

Mer information

Se vilka som ingår i styrgruppen i länken nedan.

Kontakta oss - Styrgruppen

Publicerades