Landsbygdsnätverket
Porträttbild  Johan Ljungquist, Gårdsfisk, Martin Kuhlin, Sweden Pelagic.

Johan Ljungquist från Gårdsfisk och Martin Kuhlin från Sweden Pelagic medverkar i webbinariet den 21 maj.

Hur kan vi skala upp? Inspiration till innovation inom blått och grönt

Frukostwebbinarium den 21 maj 8.00-9.00

Vilka vägar finns det för att växa med sin verksamhet? Hur kan man tänka om man själv har begränsat med resurser men en bra idé? I webbinariet den 16 maj presenterar två företag, Gårdsfisk och Sweden Pelagic, hur de med olika metoder fått sina verksamheter att växa - och vilka lärdomar de fått längs vägen.

Sonja Andrén

Sonja Andrén, Innovatum.

Porträttbild Marie Gidlund.

Marie Gidlund, Sweden Food Arena.

Gårdsfisk och Pelatic är företag inom de blå näringarna som valt helt olika strategier för uppskalning. Gårdfisk sprider sin teknik och kunnande genom att involvera flera odlare som kan installera färdiga odlingssystem i sin ladugård. Sweden Pelagic har inlett diskussion med andra företag i samma bransch för att undersöka möjligheten kring gemensamma produktionslokaler, produktutveckling och marknadsbearbetning.

I webbinariet medverkar även Innovatum och Sweden Food Arena som berättar mer om stödsystemet, val av strategier och hur det offentliga kan stödja utvecklingen.

Medverkande: Johan Ljungquist, Gårdsfisk, Martin Kuhlin, Sweden Pelagic, Sonja Andrén, Innovatum och Marie Gidlund, Sweden Food Arena.

Fler webbinarier i serien!

Publicerades