Landsbygdsnätverket
Tre bilder. Från vänster: Man i grön jacka i en renhjord, ett snölandskap med skoterled och en kvinna i samisk dräkt som hoppar på ett berg.

Bilder från Leader Lapplands område. Renskiljning i Tjidtjak, skoterled i Gubbröra och Anne Kuhmunen i klassisk samisk dräkt. Foto: Johan Fjellstrom

Klart: Hit kommer den nationella Leaderträffen 2023

Nu står det klart att årets nationella Leaderträff kommer att arrangeras den 3-4 oktober på Hotell Lappland i Lycksele. Medarrangör för träffen är Leader Lappland.

Stig-Lennart Karlsson

Stig-Lennart Karlsson.

– Det känns fantastiskt trevligt att få chansen som medarrangör. Träffen ger ju oss Leadermänniskor en möjlighet att på ett trivsamt sätt träffa likasinnade, både för att utbyta erfarenheter och att nätverksbygga men även för att umgås under trevliga former, säger Stig-Lennart Karlsson, ordförande i Leader Lappland.

Leader Lappland är ett stort område på nästan 60 000 kvadratkilometer som dessutom är glest befolkat. Det innebär såväl utmaningar som fördelar, menar Stig-Lennart.

– Min uppfattning är att vi upplevs som en viktig spelare vad gäller att kunna möjliggöra utveckling i våra bygder. I och med att våra byar ofta är förhållandevis små blir samverkan än mer betydelsefullt, vilket självklart blir ett plus, säger han.

Lovisa Westling

Lovisa Westling.

Lovisa Westling, verksamhetsledare för Leader Lappland, ser fram emot att få visa upp området och att få träffas "på riktigt" igen.

– När människor träffas så händer det så mycket spännande saker. Helt plötsligt så kan man få man en tanke som man inte tidigare tänkt. Detta händer när vi pratar med varandra om både allt och inget, säger hon.

För den som är ny inom Leader – varför ska man åka på leaderträff?
– Jag brukar säga att leaderträffen är vår möjlighet att möta kollegor och dessutom kunna ha after work med personer som vi inte träffar annars. Dessutom så ger leaderträffen ny information och möjligheter till att bli lite bättre på det man redan gör på hemmaplan, säger Lovisa Westling.    

Mer information

Den 2 oktober kommer LUS ha medlemsmöte i anslutning till Leaderträffen.

Publicerades