Landsbygdsnätverket
En kvinna och ett barn går längs en stig vid vattnet. Till höger syns en porträttbild på föreläsaren David Bennet. Foto: Anders Järkendahl / Scandinav bildbyrå.

David Bennet föreläser i Landet lär den 9 mars. Foto: Anders Järkendahl / Scandinav bildbyrå.

Landet lär #48 Hur blir vi Smarta landsbygder? Ett verktyg för lokal planering och omställning

Lunchwebbinarium den 9 mars klockan 12-12.45

Hur kan vi underlätta lokal utveckling på ett långsiktigt och resurseffektivt sätt? Den frågan ställde sig Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för Smarta landsbygder, som nu har tagit fram en vägledning för detta. I webbinariet den 9 mars presenterar David Bennet från Omställningsnätverket hur verktyget, som ännu är en prototyp, kan användas.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Det finns ett behov att ställa om lokala samhällen till att bli mer hållbara och motståndskraftiga. Här kan Smarta landsbygder vara ett en drivkraft i det arbetet. Därför har vår arbetsgrupp för Smarta landsbygder tagit fram en prototyp av ett webbaserat verktyg. Verktyget ska sänka trösklarna för bygder att samarbeta konstruktivt med sin gemensamma vision av en levande bygd. I webbinariet kommer David Bennet från Omställningsnätverket, som också ingår i arbetsgruppen, beskriva upplägget och ge exempel på hur grupper kan använda verktyget.

– En levande bygd är något som kan bli till. Men mer intressant i en högst föränderlig framtid är hur vi kan fortsätta att vara levande bygder. Då krävs något mer, säger han.

Om föreläsaren

David Bennett är med-ordförande i Omställningsnätverket och en av de grundande medlemmerna i Byakademin. Han är folkhögskolelärare på Härnösands Folkhögskola och driver också företaget Sörnäsets Småbruk hemma på gården utanför Härnösand. Han föreläser om och utbildar i omställning till regenerativa lokala samhällen. Han ingår också i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för Smarta landsbygder.

Teknisk information

Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.

Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades