Landsbygdsnätverket
Göran Hallin och Jenny Wallström kommer tala på Landet lär #56.

Göran Hallin och Jenny Wallström kommer tala på Landet lär #56.

Landet lär #56 Om klimatanpassning i EU-programmen

Den 30 november kl 12:00 är det dags för nästa avsnitt av Landsbygdsnätverkets lunchwebbinarium Landet lär. Temat kretsar kring den nya rapport som WSP tagit fram åt Jordbruksverket om klimatanpassning i EU-programmen.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig. Länken till själva webbinariet skickas ut dagarna innan.

Viktiga delar i Jordbruksverkets arbete är att bidra till att utveckla Sveriges matproduktion och att skydda djur och växter så att de klarar av ett förändrat klimat med förändrade nederbördsmönster, längre vegetationsperioder och mer frekventa extrema väderhändelser. Det handlar om såväl negativa som positiva effekter och konsekvenser av klimatförändringarna. WSP har utvärderat i vilken utsträckning de operativa EU-programmen som Jordbruksverket förvaltar används för att främja klimatanpassning.

På webbinariet kommer Jenny Wallström och Göran Hallin att berätta om hur stor del av stödet som går till klimatanpassningsåtgärder, vilka typer av projekt som bidrar till klimatanpassning och hur klimatanpassning kan främjas i framtiden.

Göran Hallin är fil. dr i kulturgeografi från Uppsala universitet och senior rådgivare hos WSP. Göran har 25 års erfarenhet av att utvärdera och analysera EU:s struktur- och investeringsfonder i Sverige och övriga nordiska länder.

Jenny Wallström är miljövetare och nationalekonom och jobbar som konsult hos WSP. Jenny har erfarenhet av samhällsekonomiska analyser, utvärderingar och policyanalyser inom klimat- och miljöområdet.

Du kan ladda ner rapporten här: https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/utv215.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades