Landsbygdsnätverket
Kollagebild. Huvudbilden är en man som står bland några kor i en hage. Det finns också en porträttbild på Andreas Mattisson.

Andreas Mattisson från Jordbruksverket föreläser i Landet lär den 8 februari. Foto: Plattform, Scandinav Bildbyrå / Jordbruksverket.

Landet lär #58 Vad får vi för pengarna? Om den gemensamma jordbrukspolitiken 2023-2027

Lunchwebbinarium den 8 februari klockan 12-13

Vad kan vi förvänta oss av nästa programperiod för den gemensamma jordbrukspolitiken? Och hur ska planens cirka 60 miljarder kronor användas? I Landet lär-webbinariet den 8 februari presenterar Andreas Mattisson från Jordbruksverket den strategiska planen för 2023-2027, som regeringen nu har skickat till EU-kommissionen för godkännande.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig. Länken till själva webbinariet skickas ut dagarna innan.

Den strategiska planen beskriver hur den svenska regeringen kommer att tillämpa EU:s gemensamma jordbrukspolitik för 2023-2027. I planen, som totalt omfattar cirka 60 miljarder kronor, finns bland annat gårdsstöd, stöd till unga jordbrukare och kompensationsstöd.

Det finns inslag av nya stöd för att förenkla och förstärka ett konkurrenskraftigt och miljömässigt hållbart jordbruk. Planen omfattar också totalt cirka 1,7 miljarder kronor för lokalt ledd utveckling med leadermetoden.

­– Att den strategiska planen nu är inskickad innebär att vi tar ett kliv framåt för ett miljö- och klimatmässigt hållbart jordbruk i Sverige och EU. Samtidigt skapar politiken förutsättningar för en ökad livsmedelsproduktion och konkurrenskraftiga landsbygdsföretag, säger Andreas Mattisson, biträdande avdelningschef på Jordbruksverket.

Mer information

På Jordbruksverkets webbplats finns mer information om den strategiska planen:

Stöd till jordbruket och landsbygden 2023–2027 - Jordbruksverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp podden Landet

Lyssna på podden Landet!

Vår podd Landet släppte nyligen ett avsnitt om den strategiska planen. Lyssna gärna på den inför webbinariet.

#138 Svensk Strategisk plan – vad tycks om den nya gemensamma jordbrukspolitiken

Teknisk information

Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.

Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades