Landsbygdsnätverket
Terese Bengard Foto David Wreland och texten Nominera årets vinnare 2023

Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva. Foto David Wreland

Nu är det dags att nominera till Hela Sveriges utmärkelser

Den 1 juni öppnade möjligheten att nominera kandidater till organisationen Hela Sverige ska levas årliga utmärkelser. I höst koras tre vinnare som gjort något extra för balansen mellan landsbygder och städer.

Hela Sverige ska levas utmärkelser delas ut i tre kategorier: Årets landsbygdsutvecklare, Årets lokala utvecklingsgrupp samt Årets kommun. Nomineringsperioden pågår mellan den 1 juni och 15 september.

– Genom utmärkelserna vill vi uppmärksamma handlingskraften hos eldsjälar och föreningar, men också lyfta kommuner som visar mod och målmedvetenhet. Vi riktar strålkastarljuset mot deras fantastiska insatser och skapar möjlighet för andra att inspireras och lära av pristagarna, säger Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva.

Årets landsbygdsutvecklare
Årets landsbygdsutvecklare är ett nytt pris sedan 2021. Det innebär en möjlighet för alla att lyfta en enskild individ som gjort en extraordinär och inspirerande insats för landsbygden.

Årets kommun
Årets kommun har funnits sedan 1985 och är ett pris till en kommun som bäst lever upp till att utveckla sina landsbygder. Det är kommuner som arbetar medvetet och systematiskt för hela kommunen.

Årets lokala utvecklingsgrupp
Till denna kategori kan bara Hela Sverige ska levas länsavdelningar nominera. Organisationen har 24 länsavdelningar som nominerar var sin vinnare – varav en kröns till nationell vinnare av en hemlig jury. Hittills har 35 lokala utvecklingsgrupper blivit hyllade för sitt arbete.

Är du eller någon du känner aktuell att få pris eller är du sugen på att nominera?

Läs mer om utmärkelserna och hur du gör: Hela Sverige ska leva Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades