Landsbygdsnätverket
Hand som håller i ett pitabröd fyllt med vildsvinsskav, sallad och sås.

Vildsvinsskav i pitabröd.

Nu ökar efterfrågan på vildsvinskött

De offentliga köken i Sverige är på gång och på tårna för att servera vildsvinskött. – Nu gäller det att få till avskjutning och logistik så att vi får fram tillräckliga mängder med säkert kött till köken inom vård, skola och omsorg, säger Eva Sundberg, projektledare för MATtanken som tillsammans med Veronica Andrén sedan i höstas arbetat med vildsvinsfrågan inom ramen för MATtanken, vid Landsbygdsnätverkets kansli.

– Under arbetets gång har vi märkt att intresset för vildsvinskött har ökat i de offentliga köken. Måltidsorganisationerna går från att servera vildsvinskött vid enstaka provtillfällen eller event till att servera det mer regelbundet. Men det finns fortfarande saker som behöver falla på plats för att större volymer av vildsvinskött ska nå matgästerna, konstaterar Eva och Veronica.

Läs nyheten i sin helhet på MATtankens webbplats.

Publicerades